24 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăARTICOLECe spune despre personalitatea ta obiceiul de a-ti musca unghiile

Ce spune despre personalitatea ta obiceiul de a-ti musca unghiile

Unghiile trec zilnic prin fel de fel de socuri. Sunt lovite, agatate, chinuite cu fel de fel de substante. Insa, ele sufera cel mai rau atunci cand sunt roase.

Onychophagia (Obiceiul de a roade unghiile) nu doar ca va distrug unghiile, ci poate duce si la probleme grave de sanatate, cum ar fi infectiile si dintii crapati.

Din nefericire, odata ce incepeti, este greu sa intrerupeti obiceiul. Oamenii de stiinta au clasificat-o ca o tulburare repetitiva focalizata pe corp (asociata tulburarilor obsesiv-compulsive), care de obicei ajuta oamenii sa faca fata stresului si anxietatii.

Obiceiul aceste poate dezvălui mai mult decat nivelul de stres. Potrivit unui studiu din Journal of Behavior Therapy si Psihiatrie Experimentala, este, de asemenea, un semn ca tu esti perfectionist.

Cercetatorii au efectuat un sondaj de 48 de participanți, dintre care jumătate au avut tulburări repetitive focalizate pe corp. Rezultatele au aratat ca cei cu o astfel de tulburare au aratat semne de sunt pesfectionisti atunci cand vine vorba de organizare, dar au si tendinta de a se suprasolicita, de a planifica prea mult si de a fi frustrati rapid.

Apoi, participanții au fost puși în patru situații menite să le facă să se simtă stresați, frustrați, plictisiți și relaxați. Situațiile asociate cu primele trei emoții i-au determinat pe aceia cu o tulburare repetitivă focalizată pe corp sa-si roada unghiile.

Citeste si:  Cum sa te eliberezi de stresul acumulat in corp

„Noi credem ca persoanele cu aceste comportamente repetitive pot fi perfectioniste, ceea ce inseamna ca acestea nu sunt in masura sa se relaxeze si sa indeplineasca sarcinile intr-un ritm normal”, a spus autorul studiului Dr. Kieron O’Conner in cercetare. „Prin urmare, ele sunt predispuse la frustrare, nerabdare si nemultumire atunci cand nu isi ating obiectivele”.

Daca reactionati la fel in asemenea situatii, exista trucuri care va pot ajuta sa nu va muscați unghiile sau puteti discuta cu un dermatolog despre alte opțiuni. Tendintele perfectioniste pot fi greu de controlat, dar cel putin puteti obtine unghii perfecte la domiciliu – nu este nevoie sa le mai muscati.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: