Ceaiul de nuci este eficient impotriva oricarui fel de tuse. Siropul de ceapa si nuci calmeaza mancarimea si usturimea din gat, calmeaza tusea si este un foarte bun expectorant, desfunda nasul. Se recomanda in gripa si raceli, in tusea productiva si seaca.
Sirop de ceapa si nuci, este un sirop anti-tuse natural! Secretul reusitei acestui remediu consta in folosirea cepei si a nucilor cu tot cu coaja. Acestea trebuie spalate bine, bine si apoi procedati conform urmatoarelor instructiuni pe care le veti gasi mai jos.
Ceapa cu tot cu coaja se spala si se zdrobeste sau se taie in patru. Nucile se spala si se spoarg dar nu de tot (sa ramana aproape intregi). Intr-o craticioara sau ibric cu capac se pune ceapa si nucile la fiert la foc mic in apa si zahar. Se fierb 30 de minute, pana cand apa scade aproape la jumatate. Siropul de ceapa preparat cu tot cu coaja, are o culoare galbui inchis spre rosu si este mult mai eficient decat cel preparat fara coaja. Se strecoara siropul de ceapa intr-o cana (ar trebui sa iasa o cana de sirop) si se consuma 3-4 linguri pe zi, iar copii 3 lingurite pe zi.