Daca ai fost diagnosticata cu o forma de cancer si esti nevoita sa urmezi cure de chimioterapie si ai depasit momentul de negare, a sosit clipa sa te gandesti la viitor si la alimente pe care trebuie sa le consumi pentru a-ti intari sistemul imunitar.
Conform specialistilor, medicamentele care trateaza cancerul reduc rezistenta la infectii si, mai mult de atat, au o toxicitate ce poate cauza varsaturi, greturi si dureri abdominale, motiv pentru care e musai sa ai o dieta echilibrata, din care sa nu lipseasca pestele si legumele.
„Alimentatia trebuie sa fie cat mai putin toxica si sa se digere usor. Nu sunt recomandate conservele, sosurile, mezelurile si prajelile. Carnea de porc trebuie evitata. Studiile arata ca cei care nu consuma carne de porc au o evolutie mai buna decat ceilalti”, explica Eugen Grubar, medic oncolog la Institutul Oncologic Bucuresti, conform Romania Libera.
De asemenea, din alimentatia unui bolnav de cancer nu trebuie sa lipseasca carnea de pui, carnea de curcan, oua lapte, branza, iaurt, fasole ori nuci.
Senzatia de greata poate fi combatuta mancand covrigei, cereale uscate, cartofi, orez alb si ghimbir. De asemenea, sunt necesari doi litri de lichide pe zi, pentru ca acestea ajuta la eliminarea sarurilor din organism, motiv pentru care specialistii recomanda apa plata, deoarece cea carbogazoasa baloneaza.
De asemenea, pentru a stopa pierderea in greutate, este musai sa planificati dinainte meniul pentru ziua urmatoare si portionati-va mancarea in cinci-sase mese mici pe zi. Ba mai mult, este important sa consumati mai multa mancare atunci cand va simtiti mai bine si nu acuzati stari de ameteala.