16 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăDIETEAlimente pe care sa le mananci ca sa fii fericita

Alimente pe care sa le mananci ca sa fii fericita

Inrolare trafic.ro

Exista o serie de alimente care sunt un fel de catalizator al fericirii, iar aceste alimente sunt mai la indemana decat am fi crezut.

Aceste alimente sunt caracterizate de faptul ca au in compozitia lor foarte multa serotonina, hormon cunoscut si sub denumirea de hormonul fericirii.

Aceste alimente ar trebui consumate zilnic si, mai mult, potrivit sfaturilor oferite de specialisti, mai ales in momentele in care organismul este supus uni stres indelungat.

Partea cea mai interesanta este ca femeile sunt cele expuse mai mult la stres si la stari de nefericire din simplul motiv ca organismul lor secreta mai putina serotonina decat cel al barbatilor. Asa ca nu este de mirare ca femeile trec prin perioade mai dese de depresie, anxietate si oboseala.

Insa, cu o dieta echilibrata in care sa existe alimentele pe care vi le vom prezenta, aceste neplaceri pot fi trecute mai usor.

Slabeste 5 kilograme intr-o luna fara diete si sport!

Astfel, este indicat ca femeile sa consume destul de des paine, orez, fructe, cartofi si paste datorita faptului ca acestea sunt bogate in carbohidrati care duc la secretia de serotonina. Atentie insa! Este important ca aceste alimente sa nu fei consumate cu exagerare, pentru a nu duce la ingrasare.

Totodata, este indicat si consumul de alimente bogate in calorii, precum ciocolata sau bananele. Acestea din urma contin triptofan, o substanta care in urma metabolismului se transforma in serotonina.

Ultimele pe lista sunta laimentele bogate in amidon. Dintre acestea cel mai indicat este sa consumam cartofi, insa nu foarte des si doar fierti, iarasi pentru a evita pericolul de a ne ingrasa.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: