15 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERCe pot face doua femei cu 40.000 de diamante

Ce pot face doua femei cu 40.000 de diamante

Inrolare trafic.ro

Compania STIHL a introdus pe piața din România un model revoluționar de motoferăstrău care taie pereți de beton.

Tehnologia de tăiere este o capodoperă inginerească folosindu-se un lanț cu segmente diamantate pe fiecare element al lanțului. Fiecare lanț este prevăzut cu nu mai puțin de 40.000 de diamante de 500 de microni și este fabricat în uzinele STIHL din Elveția.

Tăierea zidurilor se realizează precis și incredibil de ușor, șina de ghidaj fiind prevăzută cu un sistem de spălare cu apă la interior. În acest fel lanțul și calea de rulare sunt spălate și răcite, ceea ce asigură o durată mai mare a șinei și lanțului, precum și mai puțin praf la locul de muncă. Cu o lungime de tăiere de 40 cm, super ferăstrăul GS 461 este destinat sectorului de construcții, putând prelua și din funcțiile unui debitator clasic. Pe lângă betonul simplu sau cel armat, cu GS 461 se mai pot tăia tuburi de canalizare, ţevi de fontă, zidărie clasică sau piatră naturală. GS 461 a fost gândit pentru a crea deschideri în pereți de până la 40 de cm, tăieri pe colț sau după contur.

Unul dintre cele mai interesante lucruri cu privire la GS 461 este că dezvoltarea acestui proiect inovativ a fost responsabilitatea a două femei inginer din grupul STIHL – Szabina Demeter, Test Coordinator și Hannah Thölking, Project Manager. “Este doar o coincidență fericită că ne aflăm, împreună, două femei, la cârma acestui proiect. Colega mea era deja implicată în faza de pre-dezvoltare, iar eu am fost atrasă în proiect de potențialul inovativ al acestui produs. Însă cred că cel mai important lucru este că am fost susținute de o mare echipă tehnică, compusă, evident, și din bărbați”, explică Hannah Thölking implicarea în proiect alături de colega sa.

“Cele mai multe femei folosesc, în mod tradițional, foarfecele de grădină de la STIHL. Și cu siguranță nu vei vedea foarte multe femei să utilizeze un motoferăstrău. Să lucrezi cu un GS 461 nu este ușor pentru o femeie, fiind o provocare chiar și pentru profesioniști. Însă nouă ne-a plăcut enorm să lucrăm la o super unealtă dedicată bărbaților”, descrie Szabina Demeter experiența dezvoltării lui GS 461.

GS 461 are câteva kilograme mai puțin decât un produs echivalent care folosește altă tehnologie și un motor de 5,8 CP cu tehnologie 2-MIX. Inovația 2-MIX de la STIHL asigură un consum de combustibil cu până la 20% mai redus, față de un motor clasic de la STIHL, fără 2-MIX. Mai mult, tehnologia 2-MIX a fost concepută să fie “prietenoasă” cu mediul, astfel că un motor de acest tip poate emite cu până la 70% mai puține noxe față de unul standard.

Despre compania STIHL

STIHL este o afacere de familie originară din Germania, fondată în 1926 de către Andreas STIHL. Veniturile grupului  în 2012 au fost de 2,7 miliarde de euro, în creștere cu 6% față de 2011. STIHL numără peste 12.300 angajati, deţine 6 fabrici, 34 de centre naţionale de vânzare, fiind în contact cu  120 de importatori și având o prezență în 160 de ţări. STIHL România este o companie deţinută 100% de firma mamă şi a fost înfiinţată în 1997. În prezent STIHL România importă motounelte sub brandurile STIHL şi VIKING.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: