26 februarie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATECe nu stiai despre bacon

Ce nu stiai despre bacon

Multi confunda baconul cu sunca, insa cele doua produse provenite din carnea de porc sunt diferite.

Faptul ca baconul a intrat, ca termen, in limba romanilor, dar si alti factori au facut ca acest produs alimentar sa ridice numeroase semne de intrebare.

Baconul reprezinta de fapt costita de porc dezosata, sarata si afumata, taiata de regula in felii subtiri.

 

Ce are mai multe calorii: patru felii de bacon sau o omleta din doua oua

Patru felii de bacon prajite au 168 de calorii, in timp ce o omleta din doua oua are 182 de calorii. Asta nu inseamna ca este mai indicat sa mananci bacon decat oua. Produsul de porc este bogat in grasimi saturate si sodiu, cu alte cuvinte, grasime care creste nivelul colesterolului „rau” si sare. De altfel, patru felii de bacon din anumite sortimente au aproape jumatate din aportul de sare recomandat zilnic unui adulta, adica 3 grame de sare din 6.

 

De cand se mananca bacon

Crescutul porcilor pentru carnea lor dateaza inca din anul 7000 inaintea erei noastre, in Orientul Mijlociu. Unii istorici sustin ca baconul provenea de la porci tineri, fiind o delicatesa in civilizatia romana si greaca. Pana in urma cu 500 de ani, cuvantul bacon facea referire la toate produsele provenite de la porc.

 

Citeste si:  Cartofi umpluti cu bacon si cascaval, o reteta delicioasa pe care trebuie sa o incerci

Din parte a porcului se face baconul

In prezent, in marea parte a lumii, baconul se face din costitele porcului, in timp ce canadienii in pregatesc din spatele animalului. Insa baconul se face si din abdomenul porcului, rezultand in fasii albe-rozalii, compuse din grasime si carne.

 

Baconul poate da dureri de cap

Baconul, alaturi de celalalte mezeluri procesate industrial, au niveluri ridicate de nitrati care pot declansa dureri de cap la unele persoane.

 

Baconul poate fi mancat si de gravide

Chiar daca baconul, ca orice mezel procesat, nu este recomandat in dieta zilnica, acesta poate fi consumat de gravide. Baconul este bogat in colina, o substanta esentiala pentru activitatea normala a creierului, iar numeroase studii arata ca, in timpul sarcinii, functiile creierului la femei au de suferit.

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: