21 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATECe anume provoaca raul de miscare

Ce anume provoaca raul de miscare

Inrolare trafic.ro

Peste trei sferturi din populatia globului poate fi afectata de raul de miscare. Acesta poate survine in urma privirii unui film de actiune care contine foarte multe scene rapide de miscare, dar si in cazul mai multor jocuri video.

Cel mai interesant mod prin care iti poti da seama daca suferi de rau de miscare este sa mergi intr-un parc de distractii si sa vezi daca poti rezista tuturor provocarilor pe care ti le prezinta toate atractiile din acel loc, iar cel mai usor iti poti da seama atunci cand privesti o pelicula la televizor sau la monitorul de la calculator si simti ca nu te poti uita pana la capat pentru ca ti se face greata.

Raul de miscare este provocat de conflictul dintre ochi si perceptia creierului. Cel mai simplu mod prin care poate fi explicat este sa ne imaginam ca ne aflam pe o barca. Ochii vad ca ne miscam datorita faptului ca barca se afla in miscare, insa intr-acelasi timp creierul preia si informatia de la picioarele care nu se misca. Asa apare conflictul, care creeaza senzatia de greata pentru ca in aceste conditii mintea nu stie cum sa asimileze informatiile culese si primite din mediul inconjurator.

In momentul de fata exista pe piata farmaceutica pastile care pot contracara raul de miscare, insa nu-l pot trata pentru totdeauna. Acesta mai poate fi combatut prin exercitiu si concentrare, insa asta se recomanda a face pana la intrarea in adolescenta pentru rezultate trainice. Mai exista si posibilitatea adaptarii la situatia ante-mentionata prin expunerea treptata la imagini care creeaza rau de miscare. Cercetatorii au observat progres la subiectii care s-au supus unor astfel de tratamente, insa e foarte mult de munca.

Citeste si:  Alimente care previn aparitia infectiei cu Candida! Invata ce sa mananci

In cazul in care pastilele nu functioneaza pentru tine, va trebui sa accepti faptul ca nu vor exista senzatii tari pentru tine fara senzatie de greata sau fara varsaturi.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: