19 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICICe lichide sunt interzise pe perioada sarcinii

Ce lichide sunt interzise pe perioada sarcinii

Inrolare trafic.ro

Chiar daca pe perioada sarcinii nevoia de a merge la toaleta este mult mai pregnanta, asta nu inseamna ca trebuie sa bei mai putine lichide. Chiar dimpotriva, ar trebui sa bei cel putin 2 l de apa zilnic (8-10 pahare).

 

Daca totusi nu poti sa bei atat de multa apa, in completare, surse bune de lichid sunt sucurile neindulcite de fructe si legume. Evita bauturile de tipul compoturilor de fructe, care au foarte mult zahar adaugat si furnizeaza calorii inutile.

 

In varful Piramidei Alimentelor se afla dulciurile adaugate, ceea ce inseamna ca trebuie sa le folosesti cu economie. Bauturile preindulcite intra in aceasta categorie.

 

Bauturile alcoolice, care in diferite circumstante vor fi luate in considerare impreuna cu zaharul adaugat, la varful Piramidei, nu trebuie sa fie consumate deloc in timpul sarcinii.

Ar trebui sa eviti si bauturile acidulate, deoarece ele au valoare nutritionala redusa sau absenta si produc gaze care iti pot crea disconfort. Bauturile carbogazoase obisnuite au continut caloric ridicat.

 

Cele dietetice, pe de alta parte, contin aditivi potential periculosi precum aspartamul si zaharina. De asemena bauturile carbogazoase dietetice au si mai mult sodiu si cafeina decat au cele obisnuite.

 

Citeste continuarea pe bebelu.ro 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: