19 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATECe efecte crunte are stresul

Ce efecte crunte are stresul

Inrolare trafic.ro

Stresul este un factor pe seama caruia cercetatorii moderni pun o serie de afectiuni destul de grave ale organismului. astfel, exista unele ipoteze potrivit carora stresul ar fi in directa legatura cu aparitia cancerului.

Insa, stresul are efecte crunte asupra intregului organism de o intensitate mai mica in mod normal, care pot avea efecte crunte cu privire la starea generala de sanatate.

Stresul ingrasa

In perioadele in care o persoana este stresata, in organism creste cantitatea de cortizol, hormon care mareste pofta de zahar si grasimi. Astfel, este marita tendinta de a consuma dulciuri, ceea ce duce la ingrasare.

Lipsa somnului

Stresul puternic poate duce organismul intr-o stare de hiperexcitare. Astfel, oricat de obosita ar fi o persoana, nu reuseste sa adoarma „din cauza grijilor”, cum se spune in limbaj popular.

Dureri de cap si pierderi de memorie

Persoanele stresate sufera de afectiuni ale circulatiei, sustin medicii. Acest lucru duce la o oxigenare precara a creierului, instalandu-se dureri de cap sau pierderi de memorie. Mai precis, oamenii stresati au tendinta de a uita lucruri care nu sunt in stransa legatura cu factorii care genereaza stresul.

Digestia, la pamant

Oamensii stresati sufera ce crampe, diaree si arsuri la stomac. Aceste afectiuni pot degenera, ducand in unele cazuri la boli de stomac ce necesita interventii chirurgicale.

Dureri ale oaselor

In principal, stresul duce la dureri ale oaselor coloanei vertebrale. Oamenii stresati au tendinta de a adopta o pozitie incovoiata, care se resimte in timp asupra vertebrelor.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: