4 martie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATECât vei trăi în funcție de forma corpului

Cât vei trăi în funcție de forma corpului

Femeile care au silueta pără traiesc cu aproape zece ani mai mult decât femeile cu silueta măr.

Femeile care au talia subțire și sunt late în șolduri, adică cele cu silueta pară, trăiesc cu 9,5 ani mai mult decât femeile cu silueta măr, care sunt programate să se îngrașe mai ales în zona taliei.

În cazul bărbaților, proiecțiile sunt mai sumbre. Dacă la 30 de ani un bărbat are deja burtă de bere va trăi, cel mai probabil, cu 17 ani mai puțin decât speranța normală de viață.

Toate acestea au fost prezentate la Congresul European pentru Obezitate de la Liverpool, Marea Britanie. Margaret Ashwell, fost consilier guvernamental care a coordonat studiul în baza căruia oamenii de știință au ajuns la concluziile de mai sus, atrage atenția că factorul care ucide înainte de termen persoanele cu formă măr este grăsimea abdominală.

 

Țesutul adipos dezvoltat în zona taliei îmbracă și organele interne asupra cărora exercită presiune și produce hormoni și alte substanțe care dezechilibrează tensiunea arterială, colesterolul și glicemia. Toate acestea duc la probleme cardiace, la diabet și la atac vascular-cerebral.

Însă doctorul Ashwell, care a lucrat cu o echipă de matematicieni de la Universitatea Orășenească de la Londra, a descoperit că țesutul adipos abdominal afectează sănătatea umană și în timp ce persoana supraponderală sau obeză depune efort fizic.

Citeste si:  Forma corpului tau dicteaza cat de predispusa esti la diverse boli! Afla care sunt!

Medicii care au efectuat studiul au luat în calcul indicele de masă corporală (IMC) și o formulă matematică bazată pe greutatea și înălțimea persoanei pentru a determina dacă sunt într-o formă bună.

Specialiștii s-au folosit și de formula matematică pentru IMC, dar au observat că nu este suficient de bun ca indicator al stării de sănătate a unei persoane, pentru că nu face diferența între cât este masa musculară și cât este grăsime în corpul unui om. Din acest motiv, unii atleți sunt clasificați drept obezi, pentru că au un IMC de peste 30.

Iată de ce doctorul Ashwell a stabilit că raportul dintre talie și solduri, sau forma corpului, este un indicator mult mai bun al speranței de viață a unei persoane decât indicele de masă corporală. Ea a ajuns la această concluzie după efectuarea unui studiu la care au participat 3.000 de britanici, femei și bărbați, pe o perioadă de 20 de ani.

După ani de analiză, doctorul Ashwell a stabilit că persoanele care vor fi sănătoase și vor trăi mai mult timp sunt cele care au „cercul taliei mai mic decât jumătate din greutatea corporală”.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: