Castravetele e bogat in saruri naturale, enzime si vitamine. Iata cele mai importante beneficii aduse sanatatii de consumul castravetilor:
ajuta la controlul constipatiei, al bolilor de stomac, al artritelor, holerei si al acneei.
contine: vitamina A, vitamina C, calciu, fier, fosfor, potasiu, carbohidrati.
ajuta in bolile de rinichi si ale vezicii urinare. Este cel mai bun diuretic natural care ajuta organismul sa secrete si sa elimine urina.
este util in bolile ficatului si ale pancreasului.
contine erepsin, o enzima care ajuta la digerarea proteinelor
cantitatile mari de siliciu si de sulf pe care le contine castravetele ajuta parul sa creasca.
continutul bogat in minerale pastreaza unghiile sanatoase
coaja castravetelui se foloseste, sub forma de aplicatii locale, pentru a vindeca mainile afectate de actiunea detergentilor si a apei foarte fierbinti.
bogata in fibre, potasiu si mangan, coaja regleaza tensiunea arteriala, nivelul colesterolului si tranzitul intestinal. De aceea se recomanda sa mancati castravetele nedecojit.