28 februarie , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERCare sunt semnele care indică faptul că micuțul tău are nevoie de...

Care sunt semnele care indică faptul că micuțul tău are nevoie de un aparat dentar?

Numeroase sunt semnele care pot indica faptul că micuțul tău are nevoie de un aparat dentar încă de la o vârstă fragedă. Unor părinți, însă, le este mai greu să observe semnele atunci când nu știu care sunt acestea. În cele ce urmează îți vom spune care sunt semnele care indică faptul că micuțul tău are nevoie de un tratament ortodontic.

Dinți strâmbi

Una din cele mai simple modalități prin care ne dăm seama că un copil are nevoie de un aparat dentar este să ne uităm la dantura sa. Dacă dinții sunt strâmbi sau dacă sunt încălecați, cel mai probabil va avea nevoie de un tratament ortodontic. Cele mai frecvente cauze ale dinților strâmbi la copii sunt următoarele:

  • Genetica – dacă și mama și tata au avut nevoie de aparat dentar pentru a corecta unele defecte ale danturii există mari șanse ca și copilul să aibă nevoie de el. În plus, părinții trebuie să își învețe copilul să aibă grijă de dantura sa pentru a evita mai târziu pierderea dinților care se poate corecta printr-un implant dentar
  • Suptul degetului – acțiunea de a suge degetul poate provoca un număr de malocluzii. Acestea din urmă trebuiesc corectate cu ajutorul unui tratament ortodontic.
Citeste si:  6 obiceiuri ale oamenilor inteligenti si atragatori

Pierderea tardivă a dinților de lapte

Dinții de lapte cad în funcție de propriul lor calendar, dar dacă copilul are peste 12 ani și încă are dinți de lapte, este bine ca părinții să consulte medicul ortodont și iată de ce:

  • Dinții definitivi au nevoie de spațiu: chiar dacă copilul are sau nu încă dinți de lapte, dinții definitivi vor apărea la momentul potrivit. Este important ca micuțul să aibă parte de un consult ortodontic pentru a depista din timp nevoia unui tratament ortodontic.

Dificultăți de a mușca sau de a mesteca

Dacă dinții copilului sunt aliniați în mod corect, mâncatul și mestecatul ar trebui să fie extrem de ușor, să nu îl pună în niciun fel de dificultate. Cei care suferă de o aliniere incorectă a dinților sau maxilarului au cel mai probabil dificultăți în a mânca în mod corect ceea ce le poate afecta dezvoltarea. Aparatul dentar va remedia aceste probleme, plasând dinții copilului în poziția ideală ceea ce permite mestecarea și mușcarea corectă.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: