Astazi discutam de acele legume care va ajuta la slabit. Va furnizeaza vitamine, fibre, nutrienti de calitate si va ajuta sa slabiti sanatos.
Atunci cand aveti o problema legata de kilogramele in plus, va puteti intoarce la natura, fara infometare sau alte interventii suplimentare.
Un lucru usor de aplicat pe care il poti face pentru a atinge greutatea ideala este introducerea in dieta zilnica a legumelor ce va pot ajuta, mai ales prin aportul de fibre, nutrienti si vitamine.
Prin consumarea lor, nu doar ca reglati greutatea, dar ajutati organismul sa se mentina intr-o buna stare de sanatate.
Iata care sunt legumele care te ajuta sa slabesti
Anghinarea
Anghinarea contine o substanta amara care activeaza splina si ficatul, pe nume cinarina. Aceasta optimizeaza astfel arderea grasimilor.
Cartoful
In ciuda a tot ce se credea pana acum, cartoful consumat simplu, fara sa fie asociat cu alte preparate, regleaza digestia si „leaga” acizii in stomac.
Ghimbirul
Ghimbirul contine gingerol, o substanta iute, si cu ajutorul ei intensifica irigarea cu sange, activeaza metabolismul si stopeaza pofta de mancare.
Morcovul
Pectina continuta de morcov stimuleaza activitatea intestinala. Provitamina A protejeaza celulele. Organismul o asimileaza mai bine alaturi de grasimile vegetale.
Ridichea
Datorita cantitatii mari de substante amare si a uleiurilor din continut, ridichea stimuleaza metabolismul si ajuta la eliminarea grasimilor.
Rosia
Continutul ridicat de potasiu activeaza metabolismul hidratilor de carbon. Rosia contine licopen, ce ajuta la protejarea celulelor.
Sfecla rosie
Sucul de sfecla ajuta organismul sa formeze mai multe mitocondrii si sa arda o cantitate mai mare de grasimi.
Telina
Compusa din 95% apa si saraca in calorii, telina are un efect diuretic, contribuind la eliminarea toxinelor.
Urzica
Urzica are un continut mare de rutina, un flavonoid cu efect antiinflamator si drenant.
Varza acra
Are un usor efect laxativ. Aceasta stimuleaza digestia datorita bacteriilor bune pe care le contine.
Este indicat sa aveti o dieta variata, fara excese si sa consumati aceste legume mai ales in stare cruda (80%).