28 noiembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăDIETEFructe care au un gust mult mai bun in ianuarie decat tot...

Fructe care au un gust mult mai bun in ianuarie decat tot restul anului!

Desi se gasesc pe toata perioada anului, sunt cateva fructe care au un gust mult mai bun in luna ianuarie!

 

Luna ianuarie este, fara doar si poate, luna citricelor, spune Chris Romano, coordonator global al lantului american „Whole Foods” care comercializeaza produse alimentare organice.

 

Lamaia – desi nu este un fruct pe care l-ai manca asa simplu, din mana, lamaia este ideala pentru a gatit, fiind un fruct bogat in calciu, fosfor si vitamina C, care sustine sistemul imunitar, sistemul cardio-vascular si procesul de respiratie celulara.

 

Pomelo – luna ianuarie este si luna ideala pentru a consuma fructul pomelo, care face parte tot din familia citricelor, spune Romano. Pomelo este o buna sursa de vitamine C, D, E, A, K si vitamine din complexul B, dar si de numeroase minerale, printre care magneziu, sodiu, potasiu si litiu. Consumat saptamanal, fructul pomelo are capacitatea de a combate oboseala si astenia, de a accelera arderile (fiind recomandat in curele de slabire), dar si de a reduce stresul oxidativ (avand puternice efecte antioxidante).

 

Grepfrut – aceasta citrica este ideal de consumat in ianuarie, fiind o sursa exceptionala de vitamina C (100 de grame de grepfrut contine 52% din necesarul zilnic de vitamina C), de vitamina A (100 de grame de grepfrut contine 23% din necesarul zilnic de vitamina A), dar si de potasiu (135 mg de potasiu in 100 de grame de fruct).

Citeste si:  Cum sa mananci ca sa slabesti

 

Portocalele, mandarinele, clementinele – toate acestea miros „a Craciun”, asadar a iarna, fiind mereu la indemana in sezonul rece.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: