Primavara este, fara doar si poate, sezonul in care natura revine la viata, iar din alimentatia ta nu trebuie sa lipseasca urzicile. Fiind o sursa excelenta de aminoacizi, vitamine A, B2, C si K, dar si saruri minerale, calciu, fier, siliciu, magneziu si potasiu, acestea sunt extrem de benefice pentru organism.
Mai exact, specialistii in medicina naturopata va recomanda un suc pentru tratarea colonului iritabil. Astfel putet mixa timp de doua minute frunze de urzici cu un pahar cu apa, iar apoi sa consumati amestecul de trei ori pe zi. Acesta nu doar ca are efect cicatrizant si calmant, insa ajuta la refacerea tesutului tubului digestiv si vindeca si hemoroizii.
De cealalta parte, salata de urzici este benefica pentru a trata tusea, astmul ori alergiile. Asadar, consumati urzici si pentru a va regla ritmul cardiac si tensiunea arteriala, fapt pentru care puteti incerca chiar reteta de suc pe care v-am prezentat-o mai sus.
De asemenea, pentru a-i conferi organismului tau substantele nutritive de care are nevoie incearca si mancarea de urzici cu usturoi.
Ai nevoie de:
– sase gramezi de urzici spalate in multe ape
– o ceapa
– sase catei de usturoi
– doua linguri de faina
– 500 de ml de lapte
– trei linguri de ulei
– sare
– piper proaspat macinat.
Mod de preparare:
Se zdrobeste bine usturoiul, se toaca marunt si ceapa si usturoiul.
Intr-un bol, se adauga urzicile maruntite si faina si se amesteca bine pentru a nu se forma cocoloase. Se caleste ceapa, pana cand devine sticloasa, se adauga laptele si se lasa sa clocoteasca.
Ulterior, se adauga urzicile cu faina si se fierbe la foc mic, pana cand scade zeama. Apoi se adauga usturoiul si se condimenteaza cu sare si piper.
Se serveste cu mamaliguta!