Aveti resturi de piure de cartofi si orez fiert in frigider? Exista o reteta incantatoare pe care o puteti face pe care atat copiii cat si adultii o vor iubi cu siguranta.
Cum se numeste aceasta reteta? Galuste de orez cu cartofi si cascaval.
Doar pronuntarea numelui este suficienta pentru a-ti ploua in gura. Dar asteptati pana cand familia si prietenii va vor da o bataie de cap in timp ce le coaceti si pana cand va vor arunca o privire in clipa in care le veti servi pe masa – toti va vor lauda reteta inedita!
Ingrediente:
– 2 cani de piure
– 2 cani de orez gatit
– o cana de branza cheddar rasa
– o cana de mazare la conserva
– o cana de paine zdrobita
– un ou batut
– piper negru macinat
– sare de mare
– ulei de masline
Mod de preparare:
– Preincalziti cuptorul la 200 de grade Celsius
– Puneti cartofii piure, orezul fiert, branza ceddar, mazarea verde si oul batut intr-un bol mare de amestecat.
– Amestecati foarte bine toate ingredientele. In timpul amestecarii, adaugati piper negru macinat si sare de mare.
– Formati bulgari din amestec
– Pe o farfurie, adauga firimiturile de paine si acopera bulgarii cu painea.
– Puneti o hartie de copt pe o tava, ungeti hartia cu putin ulei de masline si aranjati bulgarii de orez pe ea
– Coaceti bulgarii la cuptor timp de 10 minute.
– Intoarceti bulgarii pe cealalta parte si mai tineti-i la cuptor pentru inca 10 minute.
– Lasa bulgarii sa se raceasca
– Puneti-i pe un platou mare si serviti-va.