27 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATECand vei vedea din ce este facuta crema de ciocolata nu vei...

Cand vei vedea din ce este facuta crema de ciocolata nu vei mai manca niciodata

Probabil ca ar trebui sa nu o mai mananci pe paine integrala la micul dejun. Mereu ai putut sa treci peste vina care te cuprinde atunci cand intinzi crema de ciocolata pe paine deoarece este promovata ca fiind relativ sanatoasa. Cand citesti cu atentie lista de ingrediente observi ca nu este deloc sanatoasa.

Un borcan de crema de ciocolata contine 5 ingrediente: cacao, ulei de palmier, alune, zahar si lapte pudra. Reclamele mentioneaza mereu faptul ca nu contine coloranti sau conservanti asa ca nu te simti vinovata ca o mananci sau ca o dai si copiilor, insa ce nu iti spun este ca mai mult de jumatate de borcan este zahar.

Eticheta arata faptul ca fiecare 37 de grame de crema de ciocolata contin 21 de grame de zahar. Al doilea cel mai folosit ingredient este uleiul de palmier care este doar grasime asa ca nu contine prea multe alune.

Pentru a promova o dieta sanatoasa, compania care produce aceasta ciocolata spune „Unul dintre motto-urile noastre este ca portiile mici ne ofera libertatea de a ne bucura de mancarurile preferate cu moderatie.”

Daca aceasta nu te sperie indeajuns incat sa renunti complet la acest desert, macar reduce portiile putin.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: