22 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATECafeaua te poate face fericit, au dovedit-o studiile

Cafeaua te poate face fericit, au dovedit-o studiile

Exista multe motive pentru care oamenii beau cafea. Pentru multi, este bautura lor energizanta preferata. Cafeaua este de asemenea buna pentru creier, in mod particular pentru memorie deoarece ajuta la prevenirea dementiei. Cu cat apar mai multe studii, poti adauga si fericirea ca unul din efectele cafelei.

Conform unui studiu, cafeaua poate face oamenii sa devina mai pozitivi. Studiul a observat legatura dintre cafeina si rata mai mica de suicid. Pentru a profita de acest beneficiu trebuie sa bei 2-4 cani de cafea in fiecare zi. De asemenea poti alege ceaiuri sau ciocolate cu aceeasi cantitate de cafeina ca 2 cani de cafea.

Cum functioneaza?

Speculatii incep sa se formeze, iar multi experti considera ca aceasta bautura are abilitatea de a face oamenii sa se simta bina. O cauza este faptul ca iti poate oferi aproape acelasi efect ca unele droguri, inclusiv marijuana.

Studiile au mentionat si faptul ca stimuleaza sistemul central nervos, crescand productia de neurotransmitori in creier, cum ar fi noradrenalina, serotonina si dopamina.

De notat:

In timp ce stiinta confirma influenta cafelei asupra reducerii riscului de suicid, inca nu este bautura cel mai des aleasa pentru a trata depresia. Desi poate ajuta la prevenirea depresiei, asta nu inseamna ca o poate trata. In plus, cei care pot avea ganduri suicidale sunt sfatuiti sa se limiteze la 2-4 cesti pe zi. Cresterea dozei nu va ajuta si poate face mai mult rau. Inca ceva, cafeina poate reduce timpul de odihna si te poate agita.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: