Fasolea verde se poate consuma in foarte multe feluri. Astazi va prezentam un preparat mai elaborat. Budinca cu fasole verde si carne tocata de vita este foarte gustoasa si satioasa.
Ingrediente
200 gr carne tocata de vita
2-4 catei de usturoi
3-4 rosii
2 cepe sau o legatura d eceapa de verde
2 morcovi
500 gr de fasole verde
6 cartofi albi
100 ml lapte
75 gr unt sau margarina
100 gr branza
sare
piper
Mod de preparare
Se curata cartofii, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Intre timp se curata ceapa, morcovii si fasolea. Morcovii de taie rondele subtiri, ceapa si usturoiul se toaca marunt. Fasolea se pune la fiert 5 minute.
Intr-o tigaie se pun la rumenit carnea, usturoiul, ceapa si morcovii, dupa care se adauga rosiile, care in prealabil au fost oparite, decojite si tocate marunt, si 400 gr de fasole. Le lasam sa se inabuseasca timp de 10 minute. Se adauga sare si piper dupa gust.
Intr-un castron se zdrobesc cartofii fierti , se adauga laptele si 50 gr de unt si se amesteca bine.
Se ia un vas termorezistent, se unge cu untul ramas, se aseaza carnea si legumele inabusite, apoi se acopera cu un strat de cartofi este care se rade branza.
Se introduce vasul in cuptorul preincalzit, la foc mediu , timp de 20-30 de minute. Budinca rste gata cand se rumeneste, se poate orna cu pastaile de fasole ramase.