23 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEBoli rare: Baietelul pe care soarele il poate ucide in orice moment

Boli rare: Baietelul pe care soarele il poate ucide in orice moment

Inrolare trafic.ro
Adrian Dumitru este un baietel de patru ani si jumatate care nu se poate bucura de stat la soare, piscina, mare sau vara precum alti copii de varsta lui. Baietelul s-a nascut fara glande sudoripare, ceea ce il impiedica sa transpire si sa-si regleze corespunzator temperatura corpului. Obligati sa mentina o temperatura de maximum 21 de grade Celsius in orice incapere in care sa afla copilul, parintii acestuia stau zilnic cu teama in san ca soarele sau caldura il va ucide intr-o zi!


Soarele il poate ucide. Cum il feresc parintii de caldura?

Adrian sufera de o boala extrem de rara in lume – displazie ectodermala anhidrotica – o afectiune genetica cu care a fost diagnosticat inca de la nastere si care se caracterizeaza prin lipsa glandelor sudoripare, responsabile cu controlarea temperaturii corpului.

Parintii sunt nevoiti sa tina permanent copilul in camere cu temperaturi de maximum 21 de grade Celsius, intrucat supraincalzirea corpului ii poate fi fatala. Vara se dovedeste a fi sezonul cel mai complicat. Cu toate acestea, parintii nu tin copilul izolat, in casa, in sezonul estival, dar se asigura ca ii ofera conditiile necesare pentru ca organismul lui sa nu se incalzeasca foarte tare:

Citeste  continuarea articolului pe acasa.ro

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: