19 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEBeneficiile nestiute ale rosiilor

Beneficiile nestiute ale rosiilor

Rosiile, pe langa faptul ca sunt foarte gustoase, aduc numeroase beneficii organismului. Iata cateva dintre cele mai importante beneficii aduse de rosii:

Rosiile pot preveni anumite tipuri de cancer. Studiile au aratat ca au o cantitate mare de licopen poate ajuta la protectia impotriva mai multor tipuri de cancer, cum ar fi cel colorectal, de prostata si de stomac.

Licopenul este de fapt un tip de antioxidant care poate inhiba cresterea celulelor canceroase in organism.

Rosiile pot stimula digestia. Consumul de rosii s-a dovedit eficient in imbunatatirea functiei ficatului si intregului sistem digestiv. Leguma minune poate preveni aparitia constipatiei, deoarece intestinele vor functiona corect si vor elimina deseurile.

Sunt bune pentru inima. Consumul regulat de rosii ajuta la buna functionare a inimii. Acest lucru se datoreaza faptului ca rosiile au un continut ridicat de potasiu si Vitamina B, care sunt utile atunci cand vine vorba de reducerea nivelului de colesterol si a tensiunii arteriale. Rosiile consumate in mod regulat ajuta la aparitia problemelor cardiace.

Pot impiedica formarea de pietre la rinichi. Rosiile sunt dezinfectanti naturali, ceea ce inseamna ca pot impiedica aparitia piertrelor la rinichi. Ba mai mult, consumul de rosii poate reduce riscul de a suferi de infectii ale tractului urinar.

Rosiile sunt bune pentru ochi. Daca doriti sa va prelungiti sanatatea ochilor este recomandat sa consumati in mod regulat rosii, acestea au un continut ridicat de vitamina A care ajuta la imbunatatirea vederii.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: