13 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEBeneficiile majore ale unui fund bombat asupra sanatatii

Beneficiile majore ale unui fund bombat asupra sanatatii

Inrolare trafic.ro

Un posterior frumos curbat si bine tonifiat nu ofera doar o incantare pentru privire, ci si beneficii asupra sanatatii.

 

O femeie care are un fund curbat si bine tonifiat este intotdeauna o incantare pentru privirile barbatilor, insa obtinerea unui posterior perfect este destul de dificila. Multe femei nu au muschii posteriorului bine dezvoltati. Fiziologia fesierilor este formata din glutei, mai exact din trei muschi: gluteus maximus, care este cel mai mare muschi fesier asezat in partea inferioara, gluteus medius, care este acoperit in mare parte de gluteus maximus, si gluteus minimus, cel mai mic muschi asezat in partea interioara a posteriorului. Cu cat iti dezvolti mai mult gluteus maximus, cu atat ajuti mai mult la ridicarea intregului posterior, obtinand asa-numitul fund bombat dupa care tanjesc deopotriva femeile si barbatii (din motive diferite, evident).

 

Pe langa lipsei de exercitii fizice pentru tonifierea fesierilor, cum sunt fandarile, genoflexiunile, urcatul scarilor, sprinturile si ridicarile pe un obiect, statul pe scaun in mod indelungat afecteaza forma posteriorului.

 

Dar, dincolo de incantarea pentru ochi, un posterior frumos curbat si bine tonifiat ofera si alte beneficii asupra sanatatii purtatoarei.

 

Creste apetitul sexual

 

Mai multe studii au demonstrat ca femeile care au fesierii frumos lucrati, bombati, au apetitul sexual mai ridicat. Acest lucru se traduce printr-o viata sexuala mai implinita si, implicit, printr-un nivel mai scazut al stresului. Cum bine stim ca stresul este unul dintre principalii vinovati ai anumitor probleme de sanatate, diminuarea lui coincide si cu o scadere a riscului aparitiei anumitor tulburari. Astfel ca oamenii de stiinta care au analizat beneficiile unui posterior curbat si tonifiat asupra sanatatii au descoperit ca cresterea apetitului sexual pe fondul acestui atu fizic este asociata cu o incidenta mai mica a durerilor de stomac, cu un risc scazut de cadere a parului, dar si cu mai putine cazuri de acnee.

 

Citeste si:  Tipuri de chisturi ovariene si cat de periculoase sunt

Ofera forta corpului

 

Muschii fesieri sunt cunoscuti, in randul practicantilor de fitness, ca fiind motorul corpului, nu doar pentru ca reprezinta cea mai mare grupa de muschi din copr, ci si pentru ca este implicat in cele mai multe activitati atletice. Fara un fund bine tonifiat si chiar dezvoltat, anumite miscari sportive ar fi mult mai greu de realizat. Gluteii puternici permit restului corpului sa sara, sa alerge, sa faca miscari solicitante mai usor.

 

Protejeaza articulatiile

 

Un fund puternic poate insemna si genunchi mai sanatosi, precum si un spate lipsit de dureri. Gluteii bine tonifiati ajuta osul femural si articulatiile in miscarile corpului si contribuie la buna mentinere a echilibrului. In felul acesta, gluteii sunt esentiali pentru sanatatea articulatiilor.

 

Protejeaza de durerile de spate

 

Cu cat gluteus maximus este mai bine dezvoltat, cu atat riscul aparitiei durerilor de spate este mai mic.

 

Poate contribui la reglarea ciclului menstrual

 

Studii medicale au demonstrat ca femeile care un raport echilibrat intre marimea fundului/soldurilor si a taliei au mai putine cicluri menstruale neregulate. Motivul? Un fund tonifiat implica, de regula, si o silueta frumos formata, si cu cat greutatea corporala este mai apropiata de normal, iar raportul grasime-tesut muscular nu inclina in favoarea tesutului adipos, cu atat secretiile hormonale sunt normale in organism. Iar daca functiile hormonale sunt reglate, atunci si ciclul menstrual este regulat.

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: