22 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERBeneficiile ionilor de argint

Beneficiile ionilor de argint

Inrolare trafic.ro

Argintul are o lunga istorie in mentinerea sanatatii oamenilor, fiind utilizat mai intai de catre romani pentru vindecarea ranilor si purificarea apei. Astazi, acesta este utilizat si in chirurgia ortopedica reconstructiva, dispozitive cardiace, catetere sau aparate chirurgicale, iar tehnologiile avansate au permis utilizarea argintului pentru a reduce infectiile nosocomiale sau pentru mentinerea igienei personale.

Pielea umana sanatoasa este colonizata de bacterii nepatogene, inclusiv stafilococi coagulazo-negativi, difteroide si propionibacteria. Introducerea particulelor de argint cu sarcina electrica pozitiva, denumite ioni de argint, in produsele de ingrijire personala sau tesaturi au efect antimicrobian la nivelul pielii. Aceste particule de ioni de argint se activeaza atunci cand exista un nivel de umiditate, precum transpiratia, si au rolul de a diminua toxicitatea celulara, contribuind si la repararea tesuturilor.

Particulele de ioni de argint au fost incorporate in spray-uri, sapunuri, sosete, perne, lenjerie de corp, saltele pentru calitatile lor antimicrobiene, mai degraba decat antibacteriene. Este o distinctie foarte importanta, deoarece multe dintre bolile care afecteaza oamenii implica agenti patogeni „virali”, nu „bacterii”.

In ceea ce priveste mentinerea sanatatii in timpul somnului, magazinul online www.saltele-online.ro este unul din principalii jucatori in piata care au introdus saltele cu particule de ioni de argint pe piata din Romania. Bahama Memory este unul din modelele de saltele premium cu ioni de argint. Straturile de spuma de calitate ridicata si husa intretesuta cu fibre de argint ofera un confort crescut, un somn in conditii de siguranta, profund si linistit. Argintul este un material folosit de mii de ani pentru impiedicarea dezvoltarii florei microbiene si ca un material cu proprietati antiseptice.

Fibrele de argint emana ioni de argint ce impiedica dezvoltarea larvelor de acarieni si elimina mirosul de transpiratie de pe textile. Acesti ioni de argint protejeaza de asemenea si epiderma, oferind protectie si prospetime pe parcursul intregii nopti. Sistemul de canale practicate in material si numarul ridicat de celule deschise garanteaza o ventilatie foarte rapida a saltelei. Densitatea ridicata si elasticitatea materialelor asigura o pozitie corecta a coloanei.

Daca pleci spre achizitionarea unei saltele, acorda-ti 10-15 minute pentru a testa salteaua cu ioni de argint. Conform cercetarilor recent realizate, calitatea somnului influenteaza activ invatatul, memoria, siguranta in conducere, starea de spirit si sistemul cardiovascular. Intinde-te, inchide ochii si simte placerea similara cu o sedinta de acupunctura cu ace de argint, pe care chinezii o practicau acum 4000 de ani. Mai ai nevoie de motive pentru a alege o saltea cu ioni de argint? Oamenii de stiinta din zilele noastre au confirmat ca acestia distrug circa 650 de virusi si germeni, constituind astfel un dezinfectant extrem de eficient.

Salteaua Bahama Memoryfoloseste tehnologia compunerii din structuri diferite, care creeaza o senzatie de comoditate. Astfel, exista o baza ferma a saltelei compusa dintr-o placa de UltraFlex HR (cu elesticitate si rezistenta mare in utilizare) si o presaltea realizata din 6 cm de MemoryFoam de buna calitate.

Utilizarea ionilor de argint ca un preventiv, un tratament sau ambele ar putea fi un pas important pentru mentinerea sanatatii familiei.

Sursa: www.saltele-online.ro

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: