Quinoa este o samanta vegetala foarte nutritiva, cu toate ca multa lume o considera cereala.
Inrudita cu spanacul si sfecla, furnizeaza proteine vegetale de buna calitate si contine noua aminoacizi esentiali.
Quinoa este o surs completa de proteine, vitamine, minerale si fibre alimentare sanatoase.
Considerata o samanta vegetala, quinoa are un continut scazut de grasimi. Insa, samanta minune este bogata in acid oleic, o grasime monosaturata care tine inima sanatoasa.
Ba mai mult decat atat, quinoa este renumita pentru capacitatea de a regla zaharul din sange.
Cum sa gatesti quinoa in mod corect, pentru a fi benefica pentru organismul tau.
– se indeparteaza pielita de pe seminte si spala sub jet de apa. Este important sa fie indepartata pentru ca are un gust amar.
– adauga doua cani de apa la o cana de quinoa si pune intreg amestecul la fiert.
– vasul trebuie sa fie acoperit, se micsoreaza flacara si se fierbe la foc mic aprofimativ 15 min.
– se strecoara boabele.
– se scurge apa si se lasa sa se raceasca timp de 15 min.