7 iunie , 2023
AcasăSANATATE Protectie radiatii terapie cancer. Legume care ajuta

Protectie radiatii terapie cancer. Legume care ajuta

fashiondays.ro

Potrivit unui recent studiu, unul dintre compusii din legumele crucifere pot proteja persoanele impotriva radiatiilor emise in timpul tratamentelor pentru cancer.

Astfel, legume precum varza, conopida, broccoli contin un compus care poate proteja tesuturile impotriva radiatiilor si amelioreaza starea de rau cauzata de terapia cu radiatii impotriva cancerului.

Substanta se numeste DIM – diindolilmetan – si a fost studiata in timpul unor experimente realizate pe cobai. Astfel, specialistii au folosit doze mari de radiatii GAMA asupra cobailor si timp de doua saptamani i-au injectat cu DIM dupa 10 minute de la inceperea tratamentului cu radiatii.

«Compusul diindolilmetan a fost studiat mult timp pentru efectele sale de prevenire a cancerului. Rezultatele obtinute in urma studiului sunt primul indicator cum ca acesta poate proteja si impotriva radiatiilor care fac parte din tratamentul acestei afectiuni”, a afirmat Eliot Rosen, autorul studiului.

In urma acestui experiment, cobaii au facut fata intregii proceduri si analizele de sange au aratat ca nu au avut de suferit deloc, dupa ce le-a fost administrat DIM.

Citește și

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.