22 februarie , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERAstazi incepe a XIX-a editie a Targului International Gaudeamus - Carte de...

Astazi incepe a XIX-a editie a Targului International Gaudeamus – Carte de invatatura

Peste 650 de evenimente culturale, propuse de 370 de participanti romani si 15 agenti literari straini din sapte tari europene si Statele Unite ale Americii, vor fi organizate la cea de a XIX-a editie a Targului International Gaudeamus – Carte de invatatura, care incepe astazi, la Romexpo.

Potrivit directorului targului, Vladimir Epstein, printre participanti se vor numara edituri romanesti si straine, tipografii, institutii de invatamant, centre si institute culturale, institutii mass-media, agentii de difuzare de carte, firme multimedia, agentii literare, organizatii nonguvernamentale cu profil cultural si educational, asociatii profesionale, librarii, biblioteci, care vor participa la mese rotunde, lansari de carte, prezentari de oferta educationala, sesiuni de autografe, intalniri cu autori, anunta Agerpres.

Targul lanseaza in acest an o noua sectiune, dedicata agentilor literari care activeaza pe piata internationala de carte, o oportunitate pentru autorii, editorii, dar si traducatorii si agentii literari din Romania de a se intalni fata in fata, la Bucuresti, cu reprezentanti ai unor importante agentii literare din Europa.

Sub sloganul „Spune ce asculti, ca sa-ti spun ce citesti!”, Gaudeamus va aduce la Bucuresti autori consacrati, opere celebre ale lumii, mari edituri.

Republica Moldova este tara invitat de onoare la Gaudeamus 2012, la targ urmand a participa, pe langa scriitorii si oamenii de cultura moldoveni invitati, 10 edituri, precum si jurnalisti de la Teleradio Moldova.

Accesul vizitatorilor va fi permis zilnic, intre orele 10,00 – 20,00, duminica – 10,00 – 18,00, pe baza unui bilet de 5 lei, ori a unui abonament de 10 lei pentru toata perioada targului. Elevii, studentii, cadrele didactice, jurnalistii, pensionarii, membrii uniunilor de creatie vor avea acces gratuit, pe baza legitimatiei.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: