7 decembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăRETETEAsa faci oua ochiuri perfecte! De acum nu ti se vor mai...

Asa faci oua ochiuri perfecte! De acum nu ti se vor mai sparge

Daca vrei sa faci oua ochiuri perfecte, atunci afla ca exista doua metode care nu dau gres niciodata si care te vor ajura sa scapi de unele inconveniente care apar in momentul in care vrei sa le prajesti.

Astfel, daca alegi una dintre aceste doua metode, nu va mai sari ulei pe tine, ouale se vor face bine si deasupra si dedesubt, albusul se va gati in totalitate si galbenusul va fi cremos si gustos.

Asadar, iata cum faci oua ochiuri perfecte:

1. Se ia o tigaie non-ardenta si se incinge bine. Se topeste o bucata de unt in ea si se adauga ouale. Focul se seteaza la intensitate medie, dupa care se adauga o jumatate de lingura de apa. Se acopera tigaia cu capac timp de 30 de secunde si astepti ca albusul sa fie bine facut.

2. Dacavrei ca ouale sa prinda o crusta aurie pe margine, pune o tigaie pe foc, iar focul seteaza-l la intensitate mare. Se pune ulei de masline in tigaia incinsa si apoi se pun ouale. Apoi focul se seteaza la intensitate mica. Cu ajutorul unei linguri, arunca peste oua uleiul din tigaite, cat timp ele se gatesc, pana cand observi ca apare o crusta pe marginea albusului. Daca vrei ca galbenusul sa fie tare, arunca ulei si peste el.
Aceste doua metode asigura faptul ca oul se gateste omogen si ca nu se va rupe sau se va sparge atunci cand este scos din tigaie.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: