Sunt o multime de metode de control al consumului de calorii, unele bune, altele nu. Majoritatea insa sunt stresante si destul de greu de acceptat.
Va propunem asadar cateva metode alternative care nu numai ca nu vi se vor parea greu de realizat dar, mai mult, nici macar nu veti simti diferenta. Stresul va fi aproape inexistent, fara sa fiti nevoite sa va infometati. Singurele diferente le veti simti atunci cand veti incerca o pereche de pantaloni mai stramti.
Nu se poate vorbi despre o stiinta exacta, dar principiile sunt cat se poate de simple, deci nu veti avea nimic de pierdut: mancand mai putine calorii, pierdeti din greutate. Privarea de mancare nu este o solutie! Va veti infometa doar, iar nivelul de stres creste in progresie geometrica.
Solutia reala si ideala este mult mai simpla, si consta doar in taierea de pe lista de meniu a catorva ingrediente carora papilele gustative nici nu le vor simti absenta. Mai mult, unele alimente se pot inlocui cu altele, cu acelasi rezultat dar cu mai putine calorii.
Sa vedem ce si cum
– In loc de un croissant, micul dejun poate fi la fel de satios si gustos cu 2 feliute mici de paine de grau prajite unse cu unt sau crema de branza pe fiecare parte.
– Eliminati pe cat se poate painea alba din cosul zilnic.
– In loc sa faceti o omleta dintr-un ou intreg cu o garnitura de 2 felii de sunca de porc, incercati o mica papara doar din albus, cu 2 felii de sunca de curcan.
– Utilizati 4 linguri de hummus in loc de maioneza pentru un sandvis sau, incercati mustarul, care este practic lipsit de calorii.
– Ca si dressing pentru salate, incercati combinatia de ulei si otet, in locul cremelor grase (precum maioneza sau sosurile) de pana acum.
– Nu faceti sanvisuri din doua felii de paine sau din chifle intregi. In cazul chiflelor, folositi doar jumatate, pentru a limita consumul de paine.
– In locul unei pungi de chipsuri de cartofi, alegeti o punga de popcorn simplu fara unt.
– Ca si desert, alegeti intotdeauna un iaurt cu sau fara fructe sarac in grasimi in locul unui baton de ciocolata.
– Lasati deoparte crutoanele, injumatatiti cantitatile de parmezan si nu puneti multa branza in salate.
– Lasati deoparte branza si sosurile acre care vin ca toppinguri la salatele de cartofi copti.
– Incercati sa mancati supele fara paine sau cornuri
– Comandati burgerul fara branza sau cascaval.
– Spuneti nu atunci cand chelnerul va ofera parmezan proaspat ras pe portia de paste.
– Inlocuiti bauturile alcoolice tonice cu cele cu apa minerala. (Apa carbogazoasa, la fel ca apa plata, nu are calorii).
Am speranta ca nu v-am speriat cu aceste mici sfaturi pe care puteti sau nu sa le luati in considerare. Oricum, va urez pofta buna!