22 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICIAnemia in timpul sarcinii!

Anemia in timpul sarcinii!

Inrolare trafic.ro

Anemia este o problema comuna in timpul sarcinii. Daca suferi de anemie, tratamentul este foarte important, atat pentru tine, cat si pentru copil. Daca esti anemica, nu te vei simti bine pe timpul sarcinii, vei obosi mai repede si vei avea ameteli. Afla mai multe despre anemie de la colegiii de la nou-nascuti.ro
Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

In organismul tau, se mentine un echilibru intre producerea celulelor de sange care duc oxigenul la restul corpului si distrugerea acestora. Anemia inseamna faptul ca numarul celulelor rosii este mic.

In timpul sarcinii, numarul celulelor rosii din corpul tau creste. Volumul plasmei (partea lichida a sangelui) se mareste, de asemenea, cu un procent. Doctorul va mentine sub supraveghere aceste schimbari la nivelul sangelui cu ajutorul masurarii nivelului de hematocrite. Hematocritul este o masura (calculata in procente) care ne arata cate celule rosii exista in sange. Medicul va testa si nivelul de hemoglobina din sange. Aceasta din urma, este o proteina care se afla in compozitia celulelor rosii. Daca suferi de anemie, hematocritul va fi mai mic de 37, iar nivelul de hemoglobina se va situa sub 12.
O testare a hematocritului este de obicei realizata la prima vizita medicala prenatala, impreuna cu alte analize. Este posibila repetarea acesteia o data sau de doua ori pe parcursul sarcinii si se va efectua mai des daca esti anemica. Aceste lucruri le va decide medicul.

CONTINUAREA PE BEBELU.RO

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: