Se intampla adesea sa deschidem usa de la bufet si sa constatam ca, undeva in spate de tot, am gasit un pachet de care am uitat cu totul de multa vreme si sa ne intrebam: O mai fi bun?
Evident, raspunsul depinde de produsul alimentar, insa in unele cazuri le putem folosi buna luni bune de uitate in fundul dulapului.
1.Paste uscate uitate in dulap luni intregi se pot transforma fara pericole asupra sanatatii in paste bolognese
2. Sos de soia – daca sticla este nedesfacuta, produsul este numai bun de mancat timp de trei ani
3. Taria – produsele alcoolice de tipul tariilor, atata timp cat sunt tinute in locuri ferite de lumina, pot fi baute oricand
4. Zaharul – atata timp cat a fost pastrat intr-un recipient perfect etans poate fi folosit ca indulcitor fara niciunn fel de restrictie
5. Condimentele – teoretic, nu expira. Totusi, specialistii in gastronomie de la iVillage recomanda ca ierburile uscate sa nu fie tinute mai multe de doi ani,
condimentele praf – nu mai mult de trei ani, iar condimentele intregi – nu mai mult de patru ani.
6. Orezul – nici acesta nu expira, atata timp cat este depozitat intr-un recipient etans, intr-un loc uscat.
7. Cafeaua – poate fi folosita dupa ani si ani de stat in fundul camarii, dar doar daca a fost pusa intr-un recipient etans, ferita astfel de umezeala
8. Mierea – nu degeaba i se spune hrana zeilor, cat valabilitatea mierii este nedefinita. Atata timp cat este pastrata in recipiente de sticla, etanse si ferite de
caldura, dati-va frau liber si infruptati-va din ea.