21 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEAi baut un pahar de cola? Alearga o ora ca sa arzi...

Ai baut un pahar de cola? Alearga o ora ca sa arzi caloriile!

Inrolare trafic.ro

Un studiu publicat in American Journal of Public Health arata ca aportul caloric al unui singur pahar de cola este eliminat printr-o ora de exercitii fizice intense.

Cu alte cuvinte, dupa ce organismul vostru a primit aproximativ 250 de calorii din cola, ar fi bine sa alergati pe banda sau sa faceti un jogging in aer liber…timp de o ora. Abia dupa 60 de minute de efort intens, veti scapa de caloriile provenite dintr-un singur pahar de coca-cola.

Oamenii de stiinta din SUA au efectuat acest studiu pentru ca o prea mica parte a populatiei acorda atentie caloriilor provenite din bauturi, fie ele carbogazoase, necarbogazoase, alcoolice sau nealcoolice.

Asa cum suntem atente la aportul caloric provenit din alimente, ar fi bine sa citim cu atentie si etichetele bauturilor pe care le savuram cu atata pofta. Deseori, 25% din caloriile primite zilnic provin doar din lichidele pe care le bem fara sa tinem cont ca si aceste ne pot ingrasa.

Insa, uneori, cifrele calorice nu mai au acelasi impact asupra noastra, asa ca oamenii de stiinta din SUA au stabilit ca ar fi mai bine sa scrie pe etichete cat sport trebuie sa facem ca sa ardem caloriile primite.

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: