20 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEA fost descoperit alimentul care cauzeaza obezitatea

A fost descoperit alimentul care cauzeaza obezitatea

In urma unor studii aprofundate ale unui grup de cercetatori din Marea Britanie, a fost descoperita legatura dintre un anumit tip de alimente si obezitate.

Astfel, este posibil sa existe o stransa legatura intre prezenta unor gene de anumit tip in corpul uman si riscul de obezitate cauzat de bauturile carbogazoase.

Studiul arată ca oamenii care au in ADN aceste gene într-o cantitate mai mare decât alţii au un risc mai mare de a suferi de obezitate, sporit de chimicalele din bauturile carbogazoasae si de indulcitorii artificiali din acestea.

„Datele noastre sugereaza ca factorii genetici si de mediu ar putea avea un efect combinat asupra riscului de obezitate. In cazul celor care au deja un risc genetic ridicat, riscul de obezitate ar putea fi diminuat prin alegerea unor bauturi mai sanatoase”, a spus un cercetator din cadrul studiului, Lu Qi, profesor asistent la Harvard.

In concluzie, bauturile indulcite carbogazoase contribuie la obezitate pentru ca au un nivel ridicat de calorii, dar nu satisfac apetitul, motiv pentru care, de multe ori, oamenii nu reduc aportul de calorii din mancare, pentru a compensa cu cele pe care le consuma in formă lichida.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: