13 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATESTUDIU Baietii au mai des probleme cu greutatea decat fetele. Ce loc...

STUDIU Baietii au mai des probleme cu greutatea decat fetele. Ce loc ocupa Romania in topul european al obezitatii

Inrolare trafic.ro
Problema obezitatii este mai des intalnita in mediul urban fata de mediul rural si cel semi-urban si este de aproape doua ori mai frecventa  la baietii de 8 ani din Romania fata de fetele cu aceeasi varsta.
Acestea sunt concluziile studiului realizat de catre Ministerul Sanatatii, in cadrul proiectului coordonat de Organizatia Mondiala a Sanatatii, European Childhood Obesity Surveillance Initiative (COSI). Studiul a avut in vedere grupa de varsta 8 ani.

Obezitatea copiilor este o problema importanta de sanatate, iar prevalenta ei este in crestere in intreaga lume, cu o tendinta alarmanta pentru Europa. Consecintele  supraponderalitatii in timpul copilariei constau in boli cardiovasculare si diabet de tip II, probleme ortopedice si tulburari mintale, rezultate slabe la scoala si de o scadere a stimei fata de sine. Prevalenta obezitatii s-a triplat in 2010 fata de anul 1980 (OMS). Din aceasta cauza, Romania si-a exprimat disponibilitatea de a participa la proiectul OMS”, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

Copiii romani au o greutate normala

Aproximativ un sfert dintre subiectii studiati sunt supraponderali sau obezi. Prevalenta suprapoderalitatii (inclusiv obezitatea) la copiii de 8 ani din Romania este de 26,75%, iar prevalenta obezitatii este de 11,6%. La nivel european, prevalenta supraponderalitatii (inclusiv obezitatea) la grupa de varsta de 8 ani variaza intre 19,3% si 49% la baieti si 18,4% – 42,5% la fete.

Citeste continuarea articolului pe acasa.ro
Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: