21 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATE8 reguli de aur pentru picioare sanatoase

8 reguli de aur pentru picioare sanatoase

Inrolare trafic.ro
Iti simti picioarele grele ca plumbul? Ai gleznele umflate si te dor? Aceste senzatii neplacute si aspectul inestetic fac parte din sindromul picioarelor grele. Acesta afecteaza persoanele cu insuficienta venoasa cronica. Din fericire, exista solutii eficiente pentru combaterea suferintelor circulatorii de la nivelul picioarelor.
Insuficienta venoasa cronica este o afectiune din ce in ce mai frecventa in prezent, fiind intalnita la aproximativ 50% din populatia globului, respectiv la 32% dintre romani. Cele mai afectate sunt femeile, estimandu-se ca dintre persoanele cu boala venoasa cronica, aproximativ 80% sunt femei, iar 20% – barbati, potrivit studiului international VeinConsult, in care au fost inclusi peste 91.500 de pacienti din 20 de tari, printre care si Romania.

Insuficienta venoasa cronica are simptome variate, de la cele mai simple, cum sunt senzatiile de picioare dureroase, grele, umflate sau „nelinistite”, pana la complicatii ce pot afecta serios calitatea vietii persoanelor afectate, precum varicele, tromboflebita superficiala sau profunda.

 

Citeste continuarea articolului pe acasa.ro 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: