7 decembrie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATE5 remedii naturale impatriva racelii aprobate de medic. Asa scapi cu bine...

5 remedii naturale impatriva racelii aprobate de medic. Asa scapi cu bine din sezonul rece

Inrolare trafic.ro

Dureri de gat, nas infundat, ameteli. Sezonul rece este in toi si adduce cu sine aceste simptome suparatoare. In timp ce medicamentele prescrise pot fi de ajutor, prima metoda de aparare poate fi gasita la supermarket sau in plafare. In cele ce urmeaza sunt prezentate cateva remedii naturale recomandate de medici in tratarea simptomelor racelii sau gripei:

 

1. Zinc

 

Acest mineral stimuleaza sistemul imunitar si se crede ca scade activitatea virulenta, prin inhibarea reproducerii celulelor virale in mucoasa membranelor aparatului respirator superior.

 

Se iau 15-30 miligrame de zinc sub forma de tableta la primul semn de mancarime in gat, nas infundat sau oboseala.

 

2.Echinaceea

 

Aceasta planta derivata din familia echinaceea purpurie este un puternic ajutor impotriva racelii. Intr-un studiu realizat de 14 insitutii clinice asupra a 3000 de subiectii, cercetatorii au gasit ca echinaceea reduce riscul de-a prinde o raceala cu 58% si durata racelii cu aproape 1-1/2 zile.

 

Echinaceea trebuie luata pentru prevenirea racelii, odata ce afectiunea s-a instalat, nu mai este de ajutor. Se ia timp de trei saptamani, apoi se face pauza o saptamana; ciclul se repeta in perioada sezonului rece.

 

3.Vitamina C

 

Vitamina C se gaseste in multe fructe si legume (precum portocale, ardei rosu sau broccoli), si se considera de multa vreme ca reduce riscul imbolnavirii. Daca se ia dupa ce raceala a inceput, nu mai are efect, dar luata inainte si in timpul racelii, s-a confirmat ca a scurtat durata virulentei la adulti cu 8%. Vitamina C sustine sistemul imunitar, distrugand radicalii liberi (molecule organice cauzatoare de imbatranire si distrugerea tesuturilor).

 

Din noiembrie pana in martie (sezonul rece) se iau 500 miligrame de vitamina C de 6 ori pe zi pana la 3000 miligrame zilnic. Cand simtiti ca se apropie o raceala, mariti doza de 500 miligrame la fiecare 4 ore intr-un interval de 24 de ore.

 

4.Mierea

 

Mierea, rezultata din polenul florilor si enzime din saliva albinelor, contine antioxidanti si proprietati antivirale si antibacteriene – facand din ea un luptator de elita impotriva racelii. Antioxidantii din miere energizeaza si sistemul imunitar.

 

Mierea ajuta in mod special in caz de tuse si ajuta la eliminarea infectiilor bacteriene secundare care pot aparea odata cu racelile sau gripa.

 

Se adauga 2 lingurite de miere la o cana de apa calda sau ceai, si o felie sau 2 de lamaie pentru vitamina C. Mierea nu e indicata sugarilor sau copiilor mici deoarece poate contine spori botulinici, iar sistemul lor imunitar nu este destul de puternic pentru a-i elimina.

 

5.Ceaiul de ghimbir

 

Radacina de ghimbir contine un compus numit gingerol, care reduce durerea, inflamatiile, bateriile si virusii. Ghimbirul inhiba compusii inflamatorii, dovada fiind vizibila in cazurile de dureri de stomac si voma. In caz de raceala e nevoie de multe lichide, iar ceaiul de ghimbir e cea mai placuta metoda de consum fara adaos mare de zahar.

 

Pentru a calma un gat inflamat, adaugati 2 lingurite de ghimbir macinat intr-o cana de apa fierbinte, sau apa minerala si consumati cel putin 2-3 de ceai pe zi.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

 

Citește și: