14 februarie , 2025

Ultimele articole

AcasăRETETE5 condimente pe care ar trebui sa le folositi

5 condimente pe care ar trebui sa le folositi

Daca faceti mancare zilnic si vi se pare ca aveti nevoie de o schimbare in meniu, s-ar putea sa fie nevoie doar de schimbarea condimentelor. Puteti da o aroma fantastica acelorasi preparate de baza, daca va jucati putin cu gustul.

Printre cele cinci condimente destul de rar intalnite in bucatariile din Romania s-ar putea sa va gasiti noi preferinte.

Garam Masala

Aceasta combinatie indiana este calda, placuta, frumos mirositoare si care, tradusa, inseamna “amestec cald”. Garam Masala da un stop de caldura si o atingere dulce felurilor la care o adaugati. Acest amestec are o reteta clasica, care contine coriandru, cordamom, scortisoara, boabe de piper negru, cuisoare, ghimbir, nucsoara si chimen, in proportii variabile.
Acest mix de arome este si sanatos. Datorita intensitatii aromelor folosite, nu mai e nevoie de prea multa sare in mancaruri.
Garam Masala este minunat in bucataria indiana, dar utilizarea sa nu trebuie ingradita. Il puteti utiliza atunci cand faceti peste, porc, miel, pui, musaca de legume, supe, cartofi. Se potriveste foarte bine cu conopida.

Boia de ardei afumata

Acest condiment are o aroma bogata, afumata si “fierbinte” si se obtine din mai multe soiuri de ardei prajiti si macinati.
Smoked Paprika, asa cum i se spune in bucataria internationala, este recunoscut pentru iuteala, conferita de capsaicina. Este si un antioxidant eficient, protejand celulele.
Aroma complexa, afumata, a acestui condiment confera un gust aparte supelor, fripturilor, felurilor cu orez, sosului de rosii. Poate fi adaugat cu succes la marinate.

Citeste si:  Buzunar crocant cu umplutura din bacon si piept de pui

Allspice

Acest amestec puternic, dulceag, parfumat provine din America Centrala si este un mix intre cuisoare, scortisoara si nucsoara.
Pe langa proprietatile organoleptice deosebite ale fiecareia dintre componente, acestea ar putea fi de ajutor si in lupta cu cancerul. In acest moment inca se desfasoara studii..
Combinatia Allspice este des intalnita in zona Caraibelor, mai ales in preparatele rapide. Puteti sa o adaugati in curry, chili, dar si in prajituri sau budinci.

Seminte de telina

Au un gust usor amarui si aroma mai concentrata a telinei.
Sunt sanatoase deoarece mancarurile la care sunt adaugate nu mai au nevoie de atat de multa sare. De asemenea, au un continut ridicat de calciu si fier.
Semintele de telina pot fi presarate peste friptura, inainte de a o introduce la cuptor, si mai pot fi presarate peste supa, tocane, burgeri, marinate, musaca.

Coriandru

Semintele acestei plante au o aroma usoara, parfumata, parca prajita, aduc usor cu lamaia.
Sunt sanatoase deoarece exista o legatura intre consumul lor si scaderea colesterolului. Inca se desfasoara studii pentru a arata cat de stransa e legatura.
Folositi coriandrul atunci cand gatiti supe, fripturi, tocane, prajituri si alte produse coapte. Semintele de coriandru sunt delicioase si pot fi adaugate in amestecurile de carne tocata, marinate, sosuri. Puteti pune seminte de coriandru intr-o rasnita, pentru a le avea la indemana.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

 

Citește și: