Iti doresti un desert delicios pentru copiii tai, dar vrei in acelasi timp sa fie si sanatos. Iti recomandam un tort de mere facut in casa.
Ingrediente
3 oua
6 linguri de faina
zahar brun
1 plic de zahar vanilat
2 linguri de ulei
3-4 linguri de lapte
1 kg de mere
50g unt
Preparare
Taiati merele in jumatate si curatati de coaja si samburi.
Intr-o cratita de cuptor puneti 3 linguri de zahar brun si 3 linguri de apa. Tineti cratita pe foc pana se caramelizeaza zaharul si lasati la racit. Adaugati untul si apoi merele intr-un strat uniform si dati la coptor pana se patrund merele.
Blatul
Bateti albusurile spuma, adaugati pe rand 2 linguri de zahar si zaharul vanilat. Apoi galbenusurile, laptele caldut, uleiul si mixati. Se adauga faina si amestecati usor cu o lingura sau cu telul pana se incorporeaza bine faina.
Cand s-au pastruns merele, turnati deasupra aluatul si bagati in cuptorul incins. Coaceti la foc mic si verificati cu o scobitoare aluatul: cand nu ramane numic lipit de ea, e gata.
Cum insiropezi blatul si cu finisezi tortul vezi pe eumama.ro.