23 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATE3 situatii dezgustatoare care nu sunt atat de periculoase pentru sanatate pe...

3 situatii dezgustatoare care nu sunt atat de periculoase pentru sanatate pe cat credeai

Inrolare trafic.ro
Ti se intoarce stomacul pe dos numai la gandul ca ai putea gasi un fir de par in mancare? Sau ca o gazda mult prea zeloasa te-ar putea invita sa te servesti dintr-un sos salsa din care alti comeseni s-au infruptat, cu chipsurile din dotare, inaintea ta? Ei bine, nu esti singurul. Dar poti sta linistit: aceste situatii ce, aparent, iti pun sanatatea in pericol, sunt mai degraba inofensive. Afla mai multe in cele ce urmeaza!

1. Firele de par gasite din mancare

Putine lucruri sunt mai neplacute si dezgustatoare decat situatia de a gasi, intr-un preparat delicios din care ai apucat deja sa iei cateva inghitituri strasnice, unul sau mai multe fire de par cu provenienta necuoscuta… Reactia ta imediata este lesne de inteles, insa, daca iti faci probleme cu privire la bolile pe care le-ai putea contracta ca urmare a nefericitului incident, afla ca situatia este departe de a fi disperata: firele de par nu contribuie la raspandirea germenilor periculosi.

Parul, alcatuit in principal din keratina, nu adaposteste agenti patogeni in majoritatea cazurilor si, chiar si in situatia exceptionala in care pe suprafata sa s-ar afla asemenea microorganisme, sansele ca acestea sa duca la dezvoltarea unei afectiuni, fie si minore, sunt mici.

2. Folosirea toaletelor publice

Este firesc sa iti doresti ca nici macar 1 cm din pielea ta sa nu atinga vasul unei toalete publice. Insa, chiar daca ai parte de un astfel de „nenoroc”, cel mai probabil nu vei contracta niciun agent patogen periculos.

Citeste continuarea pe acasa.ro ( http://goo.gl/0IlxD0  )
Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: