5 decembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăRELATII15 moduri pentru a te îndrăgosti din nou de partenerul tău

15 moduri pentru a te îndrăgosti din nou de partenerul tău

Ești într-o relație de lungă durată și sentimentele față de partenerul tău și-au pierdut intensitatea, deși continui să ții la el? Deși îți iubești soțul/soția, nu te mai cuprinde fericirea aceea nebunească de la început când îl/o vezi?

În timp, într-o relație de lungă durată, sentimentele față de cealaltă persoană pălesc, își pierd din intensitate. Chiar dacă iubirea există și e greu să-ți imaginezi viața fără celălalt, traiul în doi este din ce în ce mai mult marcat de rutină, de blazare.

Însă, depinde de fiecare om în parte să-și lupte să-și mențină viu entuziasmul în relație și există mai multe moduri prin care poate reînvia „îndrăgosteala” de la început.

Apropie-te de partener distanțându-te de traiul de zi cu zi

Impune-ți o regulă pe care să o respecți măcar 15 minute pe zi! Nu vorbiți de nimic ce ține de traiul de zi cu zi, fie că este vorba de serviciu, de treburile casnice, de probleme familiale sau de copii. Măcar 15 minute pe zi, sau chiar mai puțin aduceți-vă aminte de ce făceați la începutul relației sau purtați o conversație amuzantă, chiar făcând puțin mișto de voi înșivă.

Un film împreună

Fiecare om simte nevoia, după o zi lungă de muncă, să „vegeteze” în fața unui ecran luminos cu imagini dinamice. Însă, deseori, se întâmplă că, într-o relație de lungă durată, interesele să devină tot mai diferite. În timp ce el se uită pe un canal de sport sau la știri, ea stă pe Facebook.

Puținul timp pe care îl aveți împreună, petreceți-l împreună. Alegeți-vă un film împreună și puneți-vă fie la calculator, fie la televizor, după ce ați culcat copiii (dacă aveți), și bucurați-vă împreună de acțiune, nu separat.

Nu-i mai atrage atenția spunând „Auzi?”

„Auzi, poți cumpăra tu pâine când te întorci acasă?” sau „Auzi, du și tu gunoiul că stă să dea pe afară” – iată două rugăminți care conțin modul de exprimare al multor persoane implicate în relații de lungă durată, atunci când se adresează partenerilor. Dar „auzi” nu este un apelativ demn pentru persoana iubită.

Revino la apelativul pe care-l rosteai când erați mai pe la începutul relației: „Scumpule”, „Dragă”, „Iepuraș”, „Grăsule” sau „Baby”, indiferent care este acesta, ar trebui să fie apelativul potrivit pentru persoana iubită, pentru că denotă, dincolo de toate, iubire și tandrețe.

Faceți o listă cu „Top 10”

Stați împreună și amintiți-vă cele mai bune momente trăite împreună. Faceți chiar un „top 10” cu cele mai frumoase trăiri în doi. Veți avea, cu siguranță, multe de amintit și, în felul acesta, o să vă reamintiți de voi înșivă pe când erați la început.

Citeste si:  Îți dorești un partener care să nu fie infidel? Trăsături ce scad riscul infidelității

Îndrăgostește-te de tine

Nu poți sporii pasiunea într-o relație dacă nu te iubești pe tine însăți, dacă nu-ți iubești propriul corp, chiar dacă nu mai arată ca atunci când aveai doar 20 de ani. Încearcă să mănânci mai sănătos, mai des și mai puțin, fă puțină mișcare și îngrijește-te mai mult. Este esențial ca și femeia, și bărbatul să aibă grijă de propriul corp în relație.

Încetează să fii delăsător/delăsătoare cu privire la propria persoană. Cu cât te vei aprecia pe tine însuți/însăți mai mult, cu atât vei deveni mai atrăgător/atrăgătoare în ochii celuilalt.

Ieși din rutina cu o escapadă de weekend

Poate un weekendul acesta, poate nu celălalt, dar la un moment dat trebuie să vă creați un sfârșit de săptămână liber pe care să-l puneți doar la dispoziția voastră. Duceți copiii la bunici și fugiți la munte sau vizitați un orașel frumos al țării într-un weekend, doar voi doi. O să creați astfel noi amintiri frumoase și veți ieși din rutina.

Ieși din rutina sexuală

Nu doar serile, înainte de a adormi, sunt momente potrivite pentru sex. Poate ai o pauză de masă în timpul programului și poți da o fugă să-ți vezi partenerul, chiar și la locul lui de muncă, pentru o partidă scurtă de sex. Sau în weekenduri, în zilele libere, începeți-vă ziua cu o partidă de sex. Mai mult, dacă ești o persoană matinală, poți să-ți începi fiecare dimineață cu o scurtă partidă de sex. Oricum ai alege, încearcă să ieși din rutina sexuală.

Învață să-i apreciezi gesturile

Poate nu-ți aduce flori și nici nu-ți trimite mesaje dulci în timpul zilei, așa cum face partenerul prietenei tale. Până una alta, gesturile de iubire nu sunt predefinite, dar asta nu înseamnă că nu are propriul mod de a-și arăta afecțiunea.

Poate se trezește înaintea ta și te așteaptă cu cafeaua făcută. Poate îți lasă ție ultimul iaurt din frigider pentru că știe că obișnuiești să-ți iei la pachet la serviciu. Oricât de mic ar fi gestul celuilalt, învață să-l apreciezi pentru ceea ce face.

Apropie-te fizic de el ca pe vremuri

Dacă singurele atingeri pe care le aveți, de regulă, în majoritatea zilelor sunt câte un pupic pe obraz la plecare și la sosire, atunci ar trebui să vă revizuțiți comportamentul. Nu este în regulă să fii măritat/ă cu cineva și să treacă ziua doar cu un pupic pe obraz.

Ia-l în brațe când se spală pe dinți, pupă-l pe ceafă când își bea cafeaua, ciupește-l de fund când își caută cămașa în șifonier, sărută-l ori de câte ori ai ocazia. Oricum ar fi, reapropiați-vă fizic mai mult unul de celălalt.

Citeste si:  Cele 5 trepte ale iubirii: a treia e cea mai grea

Întâlnește-te și cu prietenii lui

Ieșirile în oraș au loc, adesea, separat pentru că el/ea are grupul lui/ei de prieteni? Ei bine, fiecare ar trebui să mai lase de la el și să unească ieșirile în oraș, pentru a petrece mai mult timp împreună, dar și pentru a ieși din cotidian.

Încetează să mai dai sfaturi nesolicitate

O caracteristică a femeii căsătorite, uneori și a bărbatului căsătorit, este să dea sfaturi necerute, să spună cum ar trebui făcut un lucru deși nu a fost întrebată. Ei bine, omul cu care te-ai căsătorit cu siguranță nu este un incompetent notoriu și se poate descurca și singur, ca altfel nu ar fi ajuns, cel puțin, la vârsta la care v-ați luat.

Așadar, încetează cu obiceiul prost de a sfătui atunci când nu ți se cere sfatul. Nu-l mai corecta și nu mai critica fiecare acțiune a lui. Și ce dacă nu a spălat vasele cum trebuie?! Bine că le-a spălat măcar. Apreciază gestul lui fără să-l desființezi pentru că ai impresia că tu știi mai bine cum se face.

Fă un efort și fii mai tandru/ă

Se prea poate ca, în timp, pe fondul oboselii, a tuturor problemelor casnice și de muncă, să nu mai ai starea de spirit necesară să râzi seara, când îți vezi partenerul, să-l iei în brațe și să-l săruți. Nu este nimic în neregulă cu astfel de situații, dar devine o problemă dacă din șapte zile ale săptămânii, șase tu te comporți așa.

Relația are de suferit. Fă un efort! Încearcă să te detașezi de probleme și încetează să te mai concentrezi doar pe starea ta de spirit. Ia-l în brațe, sărută-l, zâmbește-i, chiar dacă se citește oboseala pe chipul tău. Se prea poate că partenerul să te ajute și să-ți îndrepte starea de spirit.

Stabiliți-vă întâlniri în oraș

Dacă nu puteți săptămânal, măcar o dată la două săptămâni stabiliți să vă întâlniți direct în oraș, la un rendez-vous, într-un local pe care-l știți de multă vreme și ați trăit momente plăcute sau într-un local total necunoscut vouă.

La întâlnire, evitați discuțiile de muncă, de copii, de familie și de bani. Vorbiți doar de voi înșivă, de ce vă face fericiți, de ce vă bucură, de aspirațiile voastre, de ce v-ar plăcea să faceți pe viitor.

Distanța vă apropie

De ani buni nu ați mai petrecut mai mult de o zi departe unul de celălalt? Atunci este cazul să găsiți o oportunitate pentru a sta departe unul de celălalt câteva zile. Poate este vorba de o vizită la bunici la care te duci singură, poate pleacă el din oraș două zile pentru a-și ajuta tatăl/unchiul la țară.

Indiferent de motiv, găsiți momentul pentru a petrece timp și separat mai multe zile. Distanța de partener îți va deschide ochii cu privire la cât de mult îl iubești și cât de bine este, de fapt, să îl ai lângă tine.

Învățați ceva împreună

Încearcă o rețetă nouă de prăjitură care presupune frământarea aluatului și pregătiți-o împreună. Sau luați cursul de dans împreună. Sau luați câteva cursuri de echitație împreună, în weekenduri. Sau învață-l ceva ce știi tu să faci și el și invers. Oricum ar fi, încercați să faceți lucruri noi, necunoscute pentru măcar unul dintre voi.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: