28 septembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăRELATII6 mituri despre sex pe care trebuie să le uităm

6 mituri despre sex pe care trebuie să le uităm

Cunoștințele populare nu sunt mereu corecte. Bărbații sunt mai dornici de sex? Este afectată libidoul femeilor de trecerea anilor? Haideți să vedem ce au de spus experții!

Mituri despre sexualitate

1. Femeile au o predispoziție mai mare către monogamie

În lucrarea sa „Ce vor femeile?’, Daniel Bergner afirmă: „Una dintre presupunerile cele mai liniștitoare, că pasiunea feminină este mult mai adaptată la monogamie decât dorința masculină, este un mit.’ Perseverența acestei idei este ridicolă.

Bergner se referă la un studiu german din 2006 care a implicat 2.500 de cupluri. Studiul a demonstrat că femeile se plictisesc sexual într-o relație monogamă mai repede decât bărbații. Un studiu canadian din 2012 confirmă că dorința femeilor scade într-o relație de lungă durată, în timp ce bărbații își păstrează interesul pentru o perioadă mai îndelungată.

2. Femeile nu au atâtea neliniști legate de sex ca bărbații

În general, se presupune că dorința sexuală a bărbaților este mai intensă decât cea a femeilor. Conform lui Bergner, în realitate, femeile sunt programate genetic să caute mai multă diversitate în viața sexuală. Pentru perpetuarea speciei, ele sunt mai atrași de varietatea partenerilor. Din păcate, tradiția cere ca femeile să aștepte inițiativa bărbaților. Dacă femeile manifestă prea multă inițiativă, sunt etichetate ca fiind hipersexuale, sau chiar nimfomane.

Citeste si:  Mituri anti-imbatranire! Dermatologii spun sa nu le mai credeti

3. Femeile nu se stimulează vizual

De fapt, femeile pot reacționa mai rapid la stimuli vizuali decât bărbații, dar nu își exprimă verbal acest lucru. Meredith Chiver, profesor la Queen’s University din Kingston, Canada, susține acest lucru. Ea a efectuat un studiu privind reacția femeilor și bărbaților la vizualizarea materialelor erotice. A descoperit că reacția femeilor este mai puternică decât a bărbaților. Chiar dacă femeile susțin că nu sunt stimulate de pornografie, activitatea lor cerebrală indică altceva.

4. Femeile au nevoie de mai mult timp pentru a se excita

Bărbații au nevoie de 90 de secunde de preludiu, în timp ce femeile au nevoie de mult mai mult timp, nu-i așa?

Ei bine, nu este chiar așa, potrivit unui studiu realizat de Universitatea McGill din Canada. Femeile și bărbații se excită aproximativ în același timp, de exemplu, în jur de 10 minute de la vizionarea unui material erotic. De fapt, excitarea unui partener stimulează excitarea celuilalt. Deci este normal să se producă simultan. Dacă se produce, adică, dacă nu există motive de respingere sau inhibiție.

5. Dorința sexuală a femeilor scade odată cu înaintarea în vârstă

Există stereotipul clasic al soției de peste 40 de ani care nu mai este interesată de sex. Însă cercetările realizate de sexologul David Buss de la Universitatea din Texas arată că, după 30-40 de ani, femeile au o dorință sexuală mai mare decât adolescentele. Mai mult, femeile de 40 de ani au orgasme mai puternice și sunt mai predispuse să aibă orgasme multiple. Aceasta este o informație confirmată și de raportul Harvard Health.

Citeste si:  De ce părinții care nu divorțează „de dragul copiilor” greșesc

6. Orgasmul determină femeia să se îndrăgostească – este o chestiune hormonală

Înțelepciunea comună susține că bărbații pot avea orgasm fără implicare emoțională. Femeile, însă, nu pot disocia iubirea de plăcerea sexuală.

Profesorul de psihologie Barry Komisaruk de la Universitatea Rutgers din New Jersey are o opinie diferită. El explică că eliberarea hormonului numit oxitocină în timpul orgasmului nu este neapărat responsabilă pentru sentimentul de îndrăgostire. Poate provoca sentimente puternice de afecțiune pentru o perioadă scurtă de timp. Dar acestea sunt mai degrabă sentimente de recunoștință față de partener decât de dragoste.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: