10 sfaturi pentru o piele mereu tânără – Pielea este cel mai mare organ al corpului uman, iar starea de sănătate se poate citi uitându-te la ea. Mai mult, vârsta ta este imediat evaluată în funcție de starea pielii tale.
Cuprins
Dacă epiderma este curată, hidratată, luminoasă în mod natural înseamnă că și tu ești bine pe interior. Pielea are însă nevoie și de îngrijire suplimentară pentru a arăta minunat, fiindcă multe femei se confruntă cu probleme pe care nu le putem înlătura prea ușor, cum ar fi: factori genetici, poluare sau o alimentație necorespunzătoare. Iată ce să faci.
10 sfaturi (geniale) pentru o piele mereu tânără. Punctul 8 e surprinzător
1 Folosește creme antiaging. Aceste produse sunt destinate persoanelor care au depășit vârsta de 35 sau 40 de ani, însă ele nu pot face minuni. De aceea, e bine să începi să le folosești mai devreme. Cam din momentul în care observi pe tenul tău semnele primelor riduri. Factorii genetici pot influența producția de colagen chiar și în tinerețe. Pielea își pierde astfel din suplețe și din strălucire. Încearcă produsele dermatocosmetice pentru un ajutor real, timpuriu.
2 Ai grijă la schimbările alimentare.
Pielea este prima care reacționează când începi să-ți schimbi obiceiurile. De regulă, cafeaua, lactatele, ciocolata, vinul roșu sau condimentele iuți în exces provoacă anumite afecțiuni ale epidermei. Ca atare, înainte de a merge la dermatolog pentru un control și o prescripție cu medicamente specifice, analizează dacă ai introdus de curând în dieta zilnică un aliment pe care înainte nu-l consumai.
3 Demachiază-te!
Este un îndemn pe care îl citești probabil în orice revistă de femei și el nu e un clișeu. Repetarea îndelungată a acestei greșeli poate dăuna sănătății pielii. Curăță bine tenul înainte de culcare și obișnuiește-te cu această rutină. De altfel, chiar dacă nu ai purtat make-up în ziua respectivă, fața tot trebuie curățată.
4 Uită de oglinzile care măresc. Este una dintre cele mai mari capcane pentru femei. O astfel de oglindă îți arată toate defectele minore, maximizându-le. Este aproape imposibil să reziști tentației de „a rezolva“ problemele ivite. Doar dermatologul este cel care trebuie să-ți studieze atât de profund eventualele semne ale afecțiunilor cutanate. Dacă ții neapărat să ai în baie o astfel de oglindă, cumpără una care mărește de 5-8 ori, nicidecum una mai puternică.
5 Nu mai atinge fața! Un ten încărcat sau acneic este rezultatul atingerilor permanente cu mâna murdară sau al încercărilor de a trata toate coșurile. Deseori, gestul este involuntar și poate deveni chiar un tic. Pentru a nu agrava situația, mergi la un salon de cosmetică sau la un medic dermatolog. Ambii au soluții pentru problema ta stringentă.
6 Bucură-te de sex.
Chiar dacă pare straniu, acest sfat are legătură cu tenul. Sexul este un destresant natural și datorită lui corpul produce hormoni antiinflamatori și endorfine care te ajută să-ți crești imunitatea și să previi îmbătrânirea. O femeie activă sexual are un nivel crescut de estrogen, care îmbunătățește aspectul pielii și sporește producția de colagen.
7 Stabilește rutina. Folosește ziua pentru a-ți proteja pielea și noaptea pentru a o repara. Începe rutina cu un ser antioxidant pentru a neutraliza radicalii liberi care se formează din cauza razelor UV sau a poluării. Aceștia scad nivelul de colagen, iar elasticitatea epidermei se pierde în timp și favorizează apariția de riduri sau pete pigmentare. La culcare, aplică o cremă hidratantă sau un ser ce are în componență retinol, o substanță ce previne problemele tenului îmbătrânit.
8 Fără limonadă vara.
Este un deliciu și un capriciu al lunilor toride, însă te poți răcori și altfel. Lămâile și limetele conțin un compus organic care sensibilizează pielea expusă la ultraviolete, făcând-o să se ardă foarte ușor sub acțiunea razelor soarelui. Și dacă totuși nu s epoate fără limonadă, folosește mereu o cremă cu factor de protecție ridicat. O piele albă și tânără este de preferat unui ten bronzat și îmbătrânit.
9 Verifică sănătatea oaselor. Este atât un demers medical important și complex, cât și un factor care previne apariția îmbătrânirii premature a epidermei. Aceasta este susținută de sistemul osos, iar când sănătatea lui este precară, se vede și pe piele, care este lipsită de vigoare și de elasticitate. O densitate osoasă inadecvată duce la apariția ridurilor. De aceea, aportul de calciu și vitamina D este foarte important.
10 Folosește creme cu protecție solară. Chiar și când nu e soarele prea puternic. Faptul că nu se vede de nori nu înseamnă că radiațile scad ca intensitate. Ba, mai mult, te poți bronza la fel de ca într-o zi obișnuită de vară. Categoria cremelor cu protecție nu se reduce la produsele de plajă, ci include și fondul de ten, cremele normale de hidratare etc. În plus, dacă muncești într-o clădire cu pereți de sticlă, este bine să utilizezi și în interior protecția solară. Sau să tragi jaluzelele.
Citeste si:
sursa foto: pixabay.com
Comments
comments