25 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăFRUMUSETECe se intampla in corpul tau la 10 ore dupa ce te...

Ce se intampla in corpul tau la 10 ore dupa ce te dai cu oja pe unghii

Toate femeile stiu ca oja ingalbeneste unghiile si le usuca, insa nu sunt constiente de adevaratele riscuri ale folosirii vopselelor pentru unghii.

Se pare ca oja poate provoca o vatamare mult mai grava pentru sanatatea noastra. Potrivit specialistilor lacurile de unghii sunt pline de toxine, capabile sa dauneze sanatatii.

Toluen – un solvent care ajuta la pastrarea pigmentului si da unghiei un finisaj netet, poate afecta sistemul nervos central si poate cauza tulburari de reproducere.

Durerile de cap, slabiciunea, lesinul si greata sunt doar cateva din posibilele consecinte ale folosirii ojei de unghii.

Formaldehida – un gaz incolor care ajuta la cresterea duratei de pastrare a ojei. Daca suferiti de alergii, contactul cu formaldehida poate provoca dermatita si posibile arsuri chimice. In cazuri mai severe, poate provoca tulburari de ritm cardiac, convulsii si chiar cancer.

Oamenii de stiinta au efectuat un studiu cu un grup de 24 de femei. La 6 ore dupa pictarea unghiilor, majoritatea participantelor au prezentat niveluri ridicate de difenil fosfat – un derivat de trifenil fosfat care se formeaza in procesul de metabolizare. La 10 ore dupa inceperea experimentului, nivelele de difenil fosfat din corpurile tuturor participantelor au crescut de 7 ori peste nivelul normal. Aceste rezultate sunt cu adevarat alarmante.

Citeste si:  Pro si contra unghiilor false

Trebuie sa aveti mare grija la ce alegeti in momentul in care va hotarati sa va cumparati un lac de unghii.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: