Bucataria ta poate fi propria ta farmacie daca stii ce sa cumperi si cum sa te folosesti de produsele naturale pentru a trata variate probleme medicale!
1. Impotriva ametelii
Ghimbirul este un remediu bun impotrva ametelilor. Taie felii de ghimbir si depoziteaza-le in congelator. Ori de cate ori suferi de ameteli, indiferent de motiv, fa-ti o infuzie de ghimbir. Felii proaspetele sau de la congelator, pune ghimbirul in apa fierbinte. Nu arunca feliile de ghimbir inmuiate bine in apa fierbinte, ci consuma-le cand sunt caldute. Ghimbirul are proprietati anti-ameteala, fiind un remediu bun inclusiv pentru gravide sau pentru persoanele care au suferit operatii.
2. Impotriva sughitului
Inghite o lingurita sau doua de zahar. Granulele uscate de zahar „reseteaza” nervii iritati care cauzeaza spasme la nivelul diafragmei, generand astfel sughitul.
3. Impotriva durerii in gat
Cand ai gatul inflamat si te doare, usturoiul iti poate fi de mare ajutor. Fa gargara cu apa calda (deci nu fiebinte) in care ai presat sase catei de usturoi in prealabil. Pentru eficienta maxima, foloseste-te de acest remediu trei zile la rand, o data pe zi. Usturoiul are proprietati antimicrobiene curatandu-ti temeinic gatul de bacteriile care-ti genereaza durerea si inflamatia.
4. Impotriva tusei
Delecteaza-te cu doua patratele de ciocolata neagra! Aceasta contine un compus denumit teobromina care s-a dovedit a mult mai eficient decat codeina in tratarea tusei, fara a-ti da efecte secundare precum constipatia sau somnolenta.
5. Impotriva febrei
Bea in fiecare seara ceai de tei, cel putin doua seri la rand. Florile de tei stimuleaza hipotalamusul pentru un mai bun control al temperaturii. Ceaiul din flori de tei dilateaza vasele de sange, generand traspiratie, astfel reducand febra.
6. Impotriva arsurilor de piele
Daca te-ai ars din greseala, aplica gel de aloe vera pe zona afectata. Aloe vera are proprietati anti-inflamatorii, creand totodata un strat protector asupra pielii arse, protejand terminatiile nervoase expuse si reducand astfel durerea.
7. Impotriva flatulentei
Ia doua capsule de 500 de miligrame de menta de trei ori pe zi. Menta ucide bacteriile care genereaza balonare si relaxeaza muschii gastro-intestinali pentru o digestie mai usoara, lipsita de crampe.
8. Impotriva mirosului neplacut al picioarelor
Inmoaie-ti picioarele seara intr-un lighean cu doua parti apa si o parte de otet. Sau baga-ti picioarele intr-un lighean mic in care ai pus ceai negru puternic concentrat. Temperatura ceaiului sa fie suportabila pentru picioare, nu fierbinte, si stai asa 30 de minute. Ambele prepapate, si ceaiul si apa cu otet, ucid bacteriile care dau nastere mirosului neplacut la nivelul picioarelor. Efectueaza operatiunea in fiecare seara si dupa cel mult o saptaman vei vedea rezultatele.
9. Impotriva insomniei
Bea o cana de ceai de tei si mananca un bol mic de cirese. In timp ce teiul relaxeaza organismul, ciresele contin melatonina, hormonul care regleaza tiparului de somn/odihna a organismului uman. Poti face si o baie calda inainte de culcare, pentru relaxarea muschilor si pune-ti in camera lavanda, caci mirosul ei favorizeaza aparitia somnolentei.
10. Impotriva iritatiilor, a eczemelor si a pielii urscate
Ovazul nu doar ca poate fi o parte importanta micului dejun, dar contribuie si la sanatatea pielii. Ovazul contine un antioxidant denumit avenanthramides care calmeaza pielea inflamata si iritata. Pune ovaz intr-o soseta curata, leaga capatul sosetei si introduc saculetul cu ovaz in apa calda sau fierbinte. Apoi inmoaie-ti zona cu iritatie timp de 15-20 de minute in apa in care a stat saculetul cu ovaz.