29 martie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATE4 alimente cancerigene. Ce risti daca le consumi aproape zilnic

4 alimente cancerigene. Ce risti daca le consumi aproape zilnic

In zilele de azi este greu sa gasesti mancare sanatoasa si sigura. Pare ca tot ceea ce mancam ne poate scurta viata intr-o secunda. Mancarea procesata este din ce in ce mai raspandita in comert asa ca trebuie sa ai foarte mare grija pentru ca multe dintre ele pot fi o cauza a cancerului.

Pe de alta parte, uneori poti evita mancaruri sau bauturi pe care le consideri periculoase pentru sanatatea ta, cum ar snacksurile si sucurile fara a sti ca exista alte alimente mult mai periculoase.

Mai jos ti-am pregatit o lista cu cele mai periculoase alimente care pot duce la cancer. Sunt asa de comune incat multi dintre noi nu le suspectam. Acestea au fost dovedite stiintific ca pot creste riscul de cancer.

1. Popcorn la microunde

Popcornul este snacks-ul preferat de catre noi toti, mai ales atunci cand ne uitam la film. Pe langa asta, este si foarte usor de preparat, doar il introduci in cuptorul cu microunde, iar in cateva minute este gata. Totusi, studiile arata ca popcornul poate cauza cancer pancreatic, testicular, dar si cancer la ficat deoarece acesta contine chimicale cancerigene.

2. Rosii la conserva

Rosiile sunt cunoscute deoarece contin anumite substante ce previn cancerul, insa nu acelasi lucru se poate spune si despre cele din conserve. Datorita chimicalelor continute de captuselile conservei, consumatorii se expun la riscul de a dezvolta diferite afectiuni, cum ar fi: afectiuni cardiovasculare, reproductive, dar si cancer.

Citeste si:  Simptome ale cancerului pe care majoritatea femeilor le ignora

3. Alcool

Alcoolul este considerat ca fiind pe locul 2 in topul cauzelor cancerului. Consumul moderat sau scazut de alcool poate reduce afectiunile cardiovasculare si sa imbunatateasca digestia. Insa atunci cand este consumat in cantitati excesive acesta poate conduce la infarct si chiar moarte. Multi dependenti de alcool sufera de diferite forme de cancer, cum ar fi cel de: ficat, colon, san, gura, esofag.

4. Carnea procesata

Orice aliment non-organic poate fi mai nesanatos decat cel organic si chiar mai riscant. Asta inseamna ca orice fel de carne procesata poate fi daunatoare corpului. Din cauza chimicalelor si cantitatilor excesive de sare folosite in carnea procesata plus conservantii si cancerigenele prezente, oamenii care consuma carne procesata sunt mult mai predispusi cancerului.
Acestea se afla in topul celor mai periculoase alimente ce conduc la cancer pe care trebuie sa le eviti cu orice pret. Pentru o viata mai sanatoasa incearca sa consumi in mod principal numai alimente organice.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: