21 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEVIDEO Care este cea mai buna pozitie de dormit. Dar cea mai...

VIDEO Care este cea mai buna pozitie de dormit. Dar cea mai proasta?

Inrolare trafic.ro

Chiar daca investim in cea mai buna saltea si in cea mai performanta perna pentru a ne crea cele mai bune conditii de dormit, tot ne putem trezi dimineata cu tot felul de dureri fizice.

Putini dintre noi stim ca exista reguli precisa de „igiena somnului”. acestea presupun sa-ti pastrezi dormitorul curat, aerisit si relativ racoros, dar si sa fie total intuneric in momentul in care te bagi in pat, orice lumina, chiar si cea de la calculator, fiind capabila sa tulbure orele de somn.

Insa dincolo de aceste reguli, pozitia in care dormim este cea care ne face sau nu sa ne trezim dimineata odihniti si sa avem energie pe tot parcursul zilei.

Degeaba am investit bani in cea mai scumpa saltea sau perna daca pozitia in care dormim este cea nepotrivita.

Dar care este, de fapt, cea mai proasta pozitie de somn?

Potrivit doctorului Michael J. Breus, un renumit medic specializat in somnologie din SUA, cea mai proasta pozitie de dormit este cea pe burta.

Potrivit doctorului Breus, atunci cand dormim pe burta suntem nevoiti, practic, sa ne intoarcem capul aproape 90 de grade, ca doar nu putem dormi cu fata in perna. Aceasta pozitie a capului genereaza o mare tensiune la nivelul gatului si al cefei. Totodata, daca salteaua patului este uzata, mai veche, inseamna ca si-a pierdut din fermitate, fapt ce va face coloana vertebrala sa se curbeze. Din acest motiv multi dintre noi avem dureri lombare. Mai mult de atat, daca perna este prea tare atunci capul tau va sta si mai ridicat in pozitia sa intoarsa la 90 de grade. Un alt factor care face dormitul pe burta cea mai proasta pozitie tine de faptul ca multi care dorm astfel au tendinta de a-si tine mana sub perna, inaintea intregului corp, generand astfel si mai multa presiune asupra gatului si a cefei, a spus doctorul Michael J. Breus, in cadrul emisiunii „The Doctors”, difuzata de postul de televiziune american CBS.

Pe de alta parte, cei care dorm pe spate se pot considera norocosi, caci aceasta este cea mai buna pozitie de dormit.

Principalul motiv pentru care a sta pe spate in timpul somnului este cea mai buna pozitie este ca intreaga greutate a corpului este dispersata egal, fapt ce nu lasa loc crearii de tensiune in anumite zone ale corpului.

VIDEO

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: