20 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEVaccin contra astmului, testat cu succes in Franta

Vaccin contra astmului, testat cu succes in Franta

Inrolare trafic.ro

Cercetatorii de la departamentul de Inovatii in bioterapie din cadrul Institut du thorax (CNRS/ INSERM/Universitatea din Nantes) au testat cu succes pe animale un vaccin revolutionar contra unui astmului. Vaccinul actioneaza asupra unui alergen intalnit frecvent la pacientii astmatici, generat de acarianul Dermatophagoides farinae.

“Rezultatul este foarte satisfacator. soarecii au sintetizat anticorpi specifici care permit sistemului imunitar sa se reorienteze spre o reactie protectoare si nealergica, atunci cand organismul este pus in contact cu alergenul. Speram sa putem efectua teste pe oameni incepand de anul viitor“, a declarat Bruno Pitard, coordonatorul studiului.

Astmul afecteaza peste 300 de milioane de persoane pe plan mondial. Cifra este cu atat mai alarmanta, cu cat ea urmeaza o progresie constanta si maladia afecteaza o treime dintre copii. Patologia, ce poate cauza uneori un grad sever de invaliditate, se afla la originea deceselor a peste 1.000 de persoane in Franta.

Crizele de astm sunt imprevizibile. Ele se caracterizeaza printr-o jena severa respiratorie, respiratie suieratoare si accese de tuse care perturba de o maniera considerabila calitatea vietii pacientilor.

In momentul de fata, astmul se trateaza cu ajutorul bronhodilatatoarelor, care usureaza respiratia in timpul crizelor, si prin medicamente – adeseori pe baza de corticoizi inhalati, asociati uneori cu antiinflamatoare – care trebuie luate in fiecare zi. Aceste tratamente diminueaza simptomele, dar nu vindeca maladia definitiv.

Citeste si:  Cum manipulezi un barbat ca sa faca ce vrei tu

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: