20 martie , 2025

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERVacanță relaxantă. Ce înseamnă asta cu adevărat și câteva sfaturi bune

Vacanță relaxantă. Ce înseamnă asta cu adevărat și câteva sfaturi bune

Vacanță relaxantă. Se întâmplă deseori să pleci în concediu cu speranța că vei avea parte de odihnă și relaxare, dar te întorci mai obosită decât ai plecat și mai stresată decât erai înainte. În acest caz, experții te sfătuiesc să regândești modul în care îți organizezi vacanțele.

Scopul unei vacanțe este să te relaxezi, să-ți înviorezi corpul și sufletul și să te detașeze de stresul cotidian. Gestionarea stresului este esențială pentru păstrarea sănătății și, chiar dacă știi cum să-i faci față zilnic, este important să iei pauze mai mari uneori, să te relaxezi o perioadă mai lungă și să le oferi corpului și spiritului o binemeritată vacanță.

Iată câteva strategii eficiente care te vor ajuta să ai o vacanță relaxantă:

1 Alcătuiește un program de relaxare. Când ești în vacanță, lista de treburi ar trebui să fie foarte scurtă. Sigur că este bine să planifici câteva activități, dar ziua ta ar trebui să fie plină de timp liber. Adică timp în care nu ai nimic de făcut. Da, realmente nimic.

Acest aspect este important din mai multe motive: » îți permite să improvizezi, să lenevești, să-ți dai seama ce vrei să faci cu adevărat; » creează suficient timp liber pentru ca eventualele întârzieri și răzgândiri să nu-ți strice planurile;

» timpul liber și lenevitul sunt o resursă uriașă. Stai și citește o carte sau dormi după-amiaza! Vei vedea cum te vei simți automat încărcată și plină de energie.

Citeste si:  EXPERIMENT INEDIT! Au facut aceleași FOTOGRAFII timp de 28 de ani! (FOTO)

Nu uita să incluzi timpul liber pe toată perioada vacanței. Chiar dacă te duci undeva, înainte de a pleca și după ce te întorci din călătorie acordă-ți încă 1-2 zile libere. În felul acesta, îți intri în ritm mai lent și mai plăcut.

Stabilește un buget realist

Cumpără o vacanță pe care ți-o permiți. Pare simplu, dar mulți oameni se gândesc doar la costul transportului și cazării și uită de mese și alte cheltuieli. Cercetează din avans și află care sunt prețurile în locul unde vrei să mergi. Planifică bugetul și include toate cheltuielile extra. Când ai un astfel de tampon, nu te vei stresa ori de câte ori trebuie să scoți portofelul. În plus, dacă știi ce activități îți permiți, economisești și timp.

Deconectează-te de la muncă

Este greu să te relaxezi dacă ești mereu cu gândul la e-mailuri sau la deadline-urile de la serviciu. Înainte de vacanță, deleagă tot ce poți și lucrează în avans, dacă este posibil. Setează un mesaj pe e-mail care să-i anunțe pe toți că ești plecată și lasă un telefon de contact al unei persoane de încredere care să fie apelată cât timp nu ești la muncă.

Dacă nu e posibil să te rupi complet de serviciu, stabilește o limită privind timpul alocat zilnic activității. Când perioada determinată se termină și primești alt e-mail, lasă răspunsul pe mâine. Sau poți aloca 30 de minute după-amiaza pentru a răspunde la mesaje, dacă e ceva important.

Fii sinceră cu tine însăți

Dacă vrei să te relaxezi, trebuie să știi foarte bine ce te relaxează de fapt. Dacă timpul petrecut cu familia sau vizitarea unor destinații turistice aglomerate te stresează, nu are rost să te prefaci că te simți relaxată în aceste momente.

Citeste si:  Trucurile pe care trebuie sa le stie orice gospodina! Cum sa cureti grasimea din cuptor, dar si tocatoarele din lemn fara batai de cap

Poate că te simți mai bine dacă te izolezi câteva zile la un centru spa, departe de familie și aglomerație. Sau poate îți place să mergi la țară și să trăiești câteva zile aproape de natură. Sigur, vacanța este atât pentru tine, cât și pentru membrii familiei. Mulți părinți se sacrifică de dragul copiilor, pentru ca aceștia să se simtă bine, dar nu-și iau timp pentru ei înșiși.

Fii un exemplu bun pentru copii tăi și arată-le că ai grijă de tine și știi să-ți stabilești prioritățile. Împarte ziua între activitățile în aer liber cu copiii și clipele de solitudine și de reîncărcare, în care citești sau te plimbi.

Atitudine mentală relaxată

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care e bine să le ții minte este că destresarea nu are loc ca prin farmec, doar pentru că ești într-un mediu nou.

În timp ce-ți planifici vacanța, creează deja un spațiu mental în jurul ei, anticipând și așteptând cu plăcere momentele de relaxare și odihnă. Amintește-ți mereu că tot timpul apar lucruri și evenimente pe care nu le poți controla. Nu-i nimic!

Vacanță relaxantă. Cultivă o atitudine mentală în care lași lucrurile să curgă și te adaptezi oricărui eveniment neprevăzut pe care-l aduce vacanța. Dacă te străduiești prea tare să te relaxezi, nu faci decât să existe un stres în plus. Lasă lucrurile în voia lor, nu mai încerca să cotrolezi totul și vei vedea că, după câteva zile, relaxarea îți va cuprinde corpul și mintea.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

 

Citește și: