Daca nu mai stii ce sa gatesti si esti indragostita de ficateii de pui iti propunem o reteta simpla, cu ciuperci, ce este potrivita atat pentru cina, cat si pentru pranz.
Ingrediente necesare pentru ficatei de pui cu ciuperci:
– 300 de grame de ciuperci Champignon
– 250 de grame de ficatei de pui
– un piept de pui
– trei linguri de ulei
– doua linguri de unt
– o ceapa
– un pahar de vin alb sec
– sare
– piper
Mod de preparare ficatei de pui cu ciuperci:
Curata bine ficateii, spala-i si aseaza-i intr-o cratita cu untul. Intre timp, spala pieptul de pui, taie-l sub forma de cubulete si adauga-l peste ficatei.
Caleste totul timp de zece minute si amesteca permanent ca sa nu se lipeasca.
Ulterior, adauga adauga ceapa taiata rondele subtiri, ciupercile taiate felii groase si continua calirea inca cinci minute.
Ulterior toarna vinul, sare si piper, dupa gust, dupa care lasa totul sa fiarba timp de 30 de minute, pana cand ficateii si pipetul de pui sunt bine patrunse si s-au rumenit bine.
Extra tips: Serveste acest preparat cu mamaliguta ori cu piure sau chiar o salata.
Pofta buna!