5 decembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăARTICOLEUn spital a reușit să despartă cu succes gemeni uniți după o...

Un spital a reușit să despartă cu succes gemeni uniți după o operație de 11 ore

Gemenii uniți la nivelul abdomenului și împart un ficat, sunt un eveniment excepțional de rar. Șansa ca aceștia să se nască este estimată la doar 1 la fiecare 200.000 de nașteri vii. Dr. Jose Iglesias, directorul medical al secției de chirurgie pediatrică de la Spitalul de Copii Cook, explică faptul că, de obicei, există doar 5 până la 8 cazuri pe an în întreaga lume în care gemenii conjoinși supraviețuiesc și rămân sanatoși după naștere. Astfel, raritatea acestor cazuri nu poate fi supraestimată.

Cuplul a aflat că așteaptă gemeni uniți la 10 săptămâni.

Această veste neașteptată a umbrit entuziasmul inițial al familiei de a întâmpina 2 noi membri cu un învălmășag de incertitudine, teamă și numeroase întrebări fără răspuns. Arciniega, mama, și-a exprimat uimirea, declarând că nu și-ar fi putut imagina niciodată că va avea gemeni, cu atât mai puțin gemeni uniți. De-a lungul lunilor următoare, a avut parte de o sarcină relativ ușoară și fără complicații.

Gemenii uniți se confruntă adesea cu provocări semnificative, mulți dintre ei nereușind să supraviețuiască în uter sau murind la scurt timp după naștere din cauza complexității asociate cu organele lor comune și cu alăturarea lor. Cu toate acestea, scanările au arătat că JamieLynn și AmieLynn posedau inimi și saci cardiaci individuali, sporindu-le astfel șansele de supraviețuire și făcându-le potențiale candidate pentru o viitoare separare.

Când s-au născut copiii

La 3 octombrie 2022, la 34 de săptămâni de sarcină, JamieLynn și AmieLynn au fost aduse pe lume prin cezariană la Texas Health Fort Worth la ora 10:40. Din motive de siguranță, Arciniega a suferit o incizie verticală în loc de abordarea orizontală tradițională. Ambii bebeluși au cântărit 1,7 kg, iar JamieLynn a măsurat 16,9 centimetri în lungime, iar AmieLynn a măsurat 16,5 centimetri.

Citeste si:  HOROSCOP – Marti, 03 iulie 2018

Deși fetele se dezvoltau bine în Unitatea de Terapie Intensivă Neonatală, ele nu creșteau în același ritm, parțial din cauza alimentării lor comune cu sânge. Dr. Barber a explicat că una dintre gemene „fura practic alimente” de la cealaltă. În plus, AmieLynn începuse să dezvolte scolioză.

Hrănirea gemenilor a devenit din ce în ce mai dificilă din cauza mărimii, mobilității și apropierii apropiate unul de celălalt. Deși inimile lor sunt separate, sunt poziționate remarcabil de aproape una de cealaltă și continuă să se apropie pe măsură ce fetele cresteau. La vârsta de aproape 4 luni, momentul pentru operația de separare a fost considerat potrivit.

Cu toate acestea, procedura a presupus riscuri și incertitudini semnificative. Ficatul, fiind un organ foarte vascularizat, reprezenta un potențial risc de sângerare în timpul disecției. În plus, a existat un risc considerabil de infecție, care a fost monitorizat îndeaproape în timpul săptămânilor de recuperare. Medicii nu erau siguri de modul în care inimile bebelușilor vor răspunde la noua lor poziție anatomică, deoarece aceasta era prima dată când aceștia se întindeau pe spate.

În interiorul sălii de operație, o echipă de profesioniști din domeniul medical s-a adunat, inclusiv 3 anesteziști, 4 chirurgi pediatri, 2 chirurgi plasticieni și numeroși alți experți clinici. S-au împărțit în 2 echipe, fiecare fiind dedicată uneia dintre fete. Primele ore ale procedurii au implicat plasarea de linii centrale pentru administrarea anesteziei și introducerea de tuburi de respirație.

Citeste si:  Lenjerie pat Kahve, Vista

Sedarea a fost apoi administrată într-o manieră meticuloasă. Chirurgii au început prin deschiderea peretelui abdominal, urmată de disecția părții inferioare a sternului și a ficatului. Vestea mult așteptată a sosit la ora 15:00  că JamieLynn și AmieLynn fuseseră separate cu succes și erau culcate pe spate. Camera s-a umplut de lacrimi de ușurare și de urale răsunătoare de laudă din partea familiei și a prietenilor, pe măsură ce greutatea anxietății se disipa.

Procesul de recuperare poate fi caracterizat ca fiind o călătorie treptată și răbdătoare. În ziua operației lui AmieLynn și JamieLynn, a devenit evident că drumul lor spre recuperare completă va implica o reabilitare cuprinzătoare. Aceasta va cuprinde expertiza nutriționiștilor, a fizioterapeuților, a terapeuților ocupaționali, a logopedelor și a altor specialiști.

În timp ce medicii mențin o perspectivă optimistă, ei rămân prudenți, așteptând cu nerăbdare momentul în care își vor lua rămas bun de la fete, în timp ce acestea se vor îmbarca în prima lor călătorie spre casă de la Spitalul de Copii Cook.

Și, deși miracolele medicale nu se întâmplă în fiecare zi, ele se întâmplă totuși mai des decât credem. De exemplu, o femeie a dat naștere la cvadrupleți după ce a suferit o operație pe creier, iar o altă femeie fără ovare a născut gemeni. Într-un alt caz extraordinar, doi gemeni s-au născut după doar 126 de zile de când se aflau în burta mamei lor.

Sursa: Bright side

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: