8 decembrie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEUn motiv in plus ca sa mancam ciocolata: ne protejeaza de atacul...

Un motiv in plus ca sa mancam ciocolata: ne protejeaza de atacul vascular

Inrolare trafic.ro

Placerea pacatoasa de a manca ciocolata este, de fapt, benefica organismului, atata timp cat nu facem exces.

Un singur baton de ciocolata pe zi ne poate proteja de atacul vascular-cerebral.

 

Un studiu publicat in revista de specialitate „Neurology” arata ca o bucata de ciocolata, cel mult un baton (trei sau patru patratele dintr-o tableta), actioneaza asupra creierului in asa fel incat scade riscul de atac vascular-cerebral.

 

Studii anterioare au sustinut, intr-adevar, ca ciocolata, mancata moderat, este benefica sanatatii umane, dar cercetarea din „Neurology” arata, pentru prima data, cum actioneaza ciocolata asupra vaselor de sange.

 

Cercetatorii de la Universitatea britanica din Glasgow au masurat viteza cu care curge sangele prin cea mai mare artera dn creier in timp ce o persoana sta intinsa si mananca ciocolata.

 

Oamenii de stiinta au descoperit ca ciocolata influenteaza nivelul de dioxid de carbon din corp, care la randul lui afecteaza vasele de sange, si imbunatateste circulatia sangvina. Intregul proces are un impact benefic asupra celulelor din creier.

 

Profesorul Matthew Walters, coordonatorul studiului de la Universitatea din Glasgow, a declarat: “Consumul moderat de ciocolata, un baton, este asociat cu reducerea rigiditatii vaselor de sange. Rezultatele cercetarii noastre ca exista o legatura directa intre ciocolata si vasele de sange din creier. Practic, circulatia sangelui este usurata, cel mai probabil datorita flavonoizilor din cacaua pe care o contine batonul de ciocolata. Acolo unde circulatia sangvina se desfasoara fara probleme, riscul aparitiei cheagurilor de sange este mai mica, motiv pentru care persoana in cauza este mai ferita de un atac vascular-cerebral”.

 

Citeste si:  Produse pe care trebuie sa le arunci din casa pentru ca-ti afecteaza sanatatea

Flavonoizii care se gasesc in semintele de cacao din care se face ciocolata actioneaza ca antioxidanti care protejeaza si fata problemelor de inima.

 

Totusi, trebuie tinut cont si de continutul mare de zahar al ciocolatei. Consumata in exces, ciocolata (dar si alte alimente bogate in zahar) tulbura balanta glicemica, predispune la obezitate si la diabet. Din acest motiv este recomandat consumul MODERAT de ciocolata care se concretizeaza in cel mult trei-patru bucatele dintr-o tableta, pe zi.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

 

Citește și: